İSO’dan KOBİ’lerimize “Nefes” Kredisi

Odamız üyesi KOBİ’lere Yıllık %9,9 Faiz Oranlı, 12 ay vadeli Kredi İmkanı

Ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB tarafından, Oda ve Borsaların katılımı ile bir kredi kampanyası başlatılmıştır.

Kampanya çerçevesinde İstanbul Sanayi Odası üyesi KOBİ’lere özel olarak Odamızın katkıları ile 75 milyon TL tutarında kredi hacmi yaratılmıştır.

“Nefes Kredisi” olarak adlandırılan kredi kampanyası kapsamında teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ’lerimize Kredi Garanti Fonu kefil olmakta ve bu proje kapsamında KOBİ’lere %85 oranında Hazine garantili kefalet sağlamaktadır.

Kredi başvurusunda bulunmak isteyen İstanbul Sanayi Odası üyesi firmalarımız Odamızdan alacakları Faaliyet Belgesi ile Denizbank ve Ziraat Bankası’nın tüm şubelerine müracaat edebilirler.

Kimler Yararlanabilir

• Söz konusu kredi kampanyasından cirosu 40 milyon TL'den az ve çalışan sayısı 250'den az olan KOBİ statüsündeki İstanbul Sanayi Odası üyesi firmalar yararlanabilir.

Kredi Kullandırım Şartları

• Kredinin brüt faiz oranı yıllık % 9,90’dur (aylık % 0,825).
  • Kredi, 12 ay vadeli olup, aylık taksit ödemelidir.
  • Kredi azami limiti 150.000 TL’dir.
  • Kredi, ticari nakdi kredidir; bireysel amaçlı kullanılamaz, şahıslar başvuramaz.
  • Kredinin teminatı %85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan %15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
  • Kredilendirmede tüm risk ve teminatlandırma ilgili bankalara ve KGF’ye aittir.
  • Kredi başvuru esnasında KGF’nun talep edeceği kefalet başvuru bedeli 250 TL’dir. Kredi tahsis edilir ise,  Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek sabit masraf 250 TL ve KGF komisyonu (kefalet tutarının % 0.5’i) dışında bir masraf veya komisyon talep edilmeyecektir.

Başvuru Süreci

• Kredi başvurusunda bulunmak isteyen İstanbul Sanayi Odası üyesi firmaların öncelikle Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli Faaliyet Belgesi temin etmeleri gerekmektedir.
  • Daha sonra firmalarımızın bu Faaliyet Belgesi ile birlikte Ziraat Bankası ve Denizbank’ın tüm şubelerine başvurarak bankanın talep edeceği kredi evrakları ile Kredi başvurusu müracaatını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
  • Kredi talebi ile ilgili nihai değerlendirme ilgili bankalar tarafından yapılacaktır.
  • Denizbank ve Ziraat Bankası Şube bilgileri için lütfen linklere tıklayınız.

Detaylı Bilgi İçin: İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Strateji
Telefon: 0212 252 29 00 / 310    E-posta: endustri@iso.org.tr