Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya ve Meksika

TOBB’dan alınan 23.10.2018 tarih ve 15646 sayılı yazıda, Latin Amerika’nın bölgesel bir entegrasyonu olan ve 28 Nisan 2011 yılında kurulan Pasifik İttifakı (Pacific Alliance) Ülkeleri Peru, Şili, Kolombiya, Meksika Büyükelçilikleri ile TOBB işbirliğinde 6 Kasım 2018 tarihinde saat 14:00’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kulelerde “Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya ve Meksika” toplantısının düzenleneceği ve bahsi geçen ülkelerle iş fırsatlarına ilişkin Büyükelçilikler tarafından sunumlar gerçekleştirileceği bilgisi paylaşılmaktadır.

Türkiye, dönem Başkanlığını Peru’nun yaptığı Pasifik İttifakı’na tüm dünya genelinde gözlemci olan 52 ülkeden biridir. Peru, Şili, Meksika ve Kolombiya’nın oluşturduğu söz konusu entegrasyon, 225.8 Milyon nüfusu ve kişi başına düşen ortalama 17,266 $ GSYİH ile Latin Amerika’daki stratejik, dinamik ve kapsayıcı bir girişimdir.

İttifak ülkeleri madencilik, enerji, tarım, otomotiv, sanayi, balıkçılık ve imalat alanlarında öne çıkmaktadır.

Söz konusu “Pasifik İttifakı’nda İş Fırsatları: Türkiye, Peru, Şili, Kolombiya ve Meksika” toplantısına ilişkin programa ve katılım formuna TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası: İş İmkanları/Yurtiçi Etkinlikler” bölümünden ulaşılmaktadır. Toplantı kapsamında İngilizce-Türkçe simultane tercüme hizmeti verilecektir.

Bu itibarla, “gıda; tarım ve balık ürünleri, hazır yiyecek ve içecek, tekstil; hazır giyim materyalleri (yün ve akrilik), erkek hazır giyim ve yüzücü kıyafetleri, yiyecek ve kozmetik sanayi katkı maddeleri; doğal ürünler ve kimyasallar, otomotiv parçalan” alanlarında faaliyet gösteren ve bahsi geçen toplantıya katılmak isteyen firmalarımızın katılım formunu doldurarak 2 Kasım 2018 Cuma Günü mesai bitimine kadar Birliğimize (seda.gedik@tobb.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.