TÜRİB Acenteliği hk.

İstanbul Ticaret Borsası’ndan Odamıza ulaşan yazıda,

Elektronik Ürün Senetlerinin (ELÜS) güven, serbest rekabet ve istikrar içinde, şeffaf ve kolay bir şekilde işlem görebilmesi amacıyla Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) 26.07.2019 tarihinde faaliyete geçtiği, TÜRİB’in faaliyete geçmesiyle birlikte, Ticaret Borsalarının ELÜS’lere ilişkin borsacılık faaliyet yetkisi sona ermiş olduğu ve bundan sonra tüm ELÜS alım satım işlemleri sadece TÜRİB bünyesinde yapılacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; ELÜS işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların, TÜRİB’de işlem yapmaya başlamadan önce gerekli bilgi ve belgelerle birlikte İstanbul’daki tek yetkili TÜRİB Acentesi olan İstanbul Ticaret Borsasına başvurarak kayıt olması gerektiği bildirilmektedir.