Türkmenistan – 5. Kapalı Salon Savaş Sanatı Asya Oyunları

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza iletilen yazıda, Aşkabat Büyükelçiliğimizden alınan yazıya atfen, 6 Nisan 2014 tarihinde Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Aşkabat Büyükelçimiz Şevki Mütevellioğlu arasında bir görüşme gerçekleştirdiği bildirilmektedir.

Gerçekleştirilen görüşmede, Bakan Meredov’un Türkmenistan’ın Haziran 2017’de düzenlenecek ‘’5. Kapalı Salon Savaş Sanatı Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacağını, ancak Türkmen sporcuların oyunlarda giyecekleri kıyafetler ile o dönemde ziyaretçilere pazarlanacak ürünlerin imalatında henüz başarılı olamadıkları ve gereken düzeyde kaliteli ürün üretemedikleri ilettiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Soçi Kış Olimpiyatlarında Rusya’nın özel bir iki firma ile son derece kaliteli ürünler sunduğunu ve Türkmenistan’ın bunu en iyi şekilde Türkiye ile gerçekleştirebileceğini düşündüğünü, ilgili birimlere Soçi örneğini incelemeleri ve en iyi Türk tekstil firmalarıyla bunu Türkmenistan’a uyarmaları hususunda telkinlerde bulunduğunu ifade ettiği kaydedilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.