AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

ab-turkiye-delegasyonu-01

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’de gerçekleşen ziyarette, Türkiye’nin AB üyeliği sürecinde yaşanan son gelişmeler ve gelinen nokta ele alındı.

AB Heyetine Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin 1964 yılında yürürlüğe giren Ankara Anlaşması ile başladığı, 55 yıldır süren özverili çabaya rağmen AB tarafının Türkiye’yi bir türlü tam üyeliğe hazır bulmadığına ilişkin tutum ve yaklaşımının üyelik sürecindeki en ciddi sorun olduğu aktarıldı.

Türkiye açısından Gümrük Birliği konusunun artık güncellenmesi gerek çok önemli bir başlık olduğunun vurgulandığı toplantıda tam üyelik perspektifinde hazırlanan Türkiye-AB Gümrük Birliği anlaşmasının öngörülenden çok daha uzun bir süre yürürlükte kaldığı hatırlatıldı ve günümüz şartlarında birçok eksiği bulunduğuna dikkat çekildi.