AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
binali-yildirim-ziyareti-01

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimine bir nezaket ziyaretinde bulundu. İSO Yönetim Kurulu Başkan Erdal Bahçıvan tarafından karşılanan Yıldırım, ziyareti sırasında İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir sohbet toplantısı da yaparak İstanbul’daki sanayinin ve sanayicinin gündemindeki konular hakkında bilgi aldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Binali Yıldırım’ın ziyaretinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Ayhan Saruhan (Sayman), Sultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, İsmail Cenk Çimen, Vehbi Canpolat, Cemal Keleş ve Mustafa Tacir bulundu. Yıldırım’a Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci ve Beyoğlu eski Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da eşlik etti. 

İSO Yönetimi ile yapılan istişarenden ardından Binali Yıldırım, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte basın mensuplarına ziyaretin amacına ilişkin ortak bir açıklama yaptılar. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım’ı Yönetim Kurulumuz ile birlikte ağırladık. Güzel bir tevafuk oldu. Zira bundan iki yıl önce kendilerinin Başbakanlık döneminde Odakulemizin yenilenip tekrar hizmete açılmasındaki kurdeleyi da tam bu noktada kendileriyle beraber kesmiştik. Kendileri hem Ulaştırma Bakanlığı döneminde hem Başbakanlığı döneminde sanayicimize, İstanbul sanayisine her zaman yakın bir yaklaşım sergileyerek çözüm odaklı bakış açılarıyla her daim sanayinin yanında olmuştu. Geçmişten gelen sanayici kimliği bizim içimizden birisi olarak da konuların içinde olması fırsatını kendisine vermiştir. Geçmiş dönemlerdeki yakın desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

İstanbul önemli bir metropol. İstanbul finans şehri, turizm şehri, ticaret şehri ama İstanbul olmazsa olmaz bir sanayi şehri. İstanbul’un çok derin bir sanayi kültürü var. Osmanlıdan başlayan cumhuriyet tarihimizle perçinleşen ve bugün de kendisini katma değerle birlikte güçlendiren bir sanayi vizyonu ve ekosistemi var. Yeni dönemde de İstanbulumuzun Türkiye’nin gelişimine ışık tutacak , katma değeri yüksek güçlü bir sanayi şehir olmasındaki fikirlerimizi ve düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık. İstanbul inşallah gelişen Türkiye’nin dünyadaki global şehri olma özeliklerini koruyarak yoluna devam edecek. Biz de İstanbul Sanayi Odası olarak bu ufuk doğrultusunda görevimizi sürdüreceğiz. Dar zamanda bizimle birlikte olup aramızda olduklarından dolayı camiamız adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise basına yaptığı ziyaret hakkında şu bilgileri verdi:

“İstanbul Sanayi Odası, İstanbul’un marka kuruluşudur. İstanbul’un üreten, istihdam oluşturan ve İstanbul’un değerine değer katan önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bugün genel anlamda sanayinin özel anlamda İstanbul sanayicisinin ve üreticisinin konularını ele aldık. Sanayi şehir ilişkilerini ve sanayi belediye ilişkilerini teferruatlı olarak konuştuk. Tabii ki bir şehrin marka değerinin artırılmasının sadece hizmet sektörü ile değil aynı zamanda sanayi ve üretim sektörünün daha da büyümesiyle mümkün olduğunun farkındayız. Geçmişte sanayi tecrübesi olan biri olarak üretmenin ne kadar faziletli ne kadar meşakkatli ama bir o kadar da keyifli iş olduğunu bilirim. Allah nasip eder İstanbul halkı 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde şahsımızdan taraf kararını verirse 16-17 yıllık tecrübemizi sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte bizim en güzel yıllarını geçirdiğimiz, okuduğumuz, yuva kurduğumuz iş güç sahibi olduğumuz, beni milletvekili yapan bakan yapan Başbakan yapan Meclis Başkanı yapan o müjdelenmiş şehre çok güzel hizmetler yapacağız. Tabii ki belediye başkanlığı görevi, şehirde yaşayan her kesimin genci yaşlısı emeklisi çalışanı engellisi engelsizi bütün toplum kesimleri azınlıkları da dahil olmak üzere sorunlarıyla hem hal olmaktır. Sorunları torunlara bırakmadan çözerek yol almaktır. İnşallah biz de böyle yapacağız. Neleri yapabileceğimiz için geçmişte neler yaptığımıza bakmak yeterli olur diye düşünüyorum. Bugünkü toplantı fırsatını bize sağlayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan’a teşekkür ediyorum.”