Almanya Kuzey Ren Vestfalya Böglesinin Sanayi ve Ticaret Odaları Yöneticileri İSO’yu Ziyaret Etti

alman-heyet-ziyareti-01

Almanya Kuzey Ren Vestfalya bölgesinden Köln, Bielefeld, Detmold, Hagen, Krefeld, Aachen, ve Dordmund şehirlerinin sanayi ve ticaret odalarından, profesyonel yöneticilerin yer aldığı bir heyet, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. Köln Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Müdürü Başkanı Alexander Hoeckle başkanlığındaki Heyet, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından Odakule’de ağırlandı. İSO Başkan Yardımcısı Özhamaratlı, heyetin İSO’yu ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirtti ve İstanbul sanayisi ve İSO hakkında Alman yöneticilere bilgi verdi. Özhamaratlı, İstanbul’daki sanayi kompozisyonu ve mevcut durumu hakkında heyetten gelen soruları da yanıtladı. Toplantıda ayrıca Brexit’in Alman ve Türk firmalara muhtemel etkileri, Türk firmaların Almanya’daki yatırımları, Türkiye’nin Avrupa ve Almanya ile ticari ilişkileri ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin hem Türkiye hem de Avrupa için bir ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. Köln Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Müdürü ve heyet Başkanı Alexander Hoeckle, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi sürecinde Alman Ticaret ve Sanayi Odalarının Türkiye’deki Odalar ile beraber çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Alman sanayi ve ticaret odalarını temsilen gelen heyette şu isimler yer aldı: Bielefeld- Harald Grefe , Detmold- Andreas Henkel, Hagen- Frank Herrmann, Krefeld- Stefan Enders, Aachen- Dr. Gunter Schaible, Dortmund- Wulf-Christian Ehrich.