Belarus, Türkiye İle Ekonomik İlişkileri Artırmak ve Karşılıklı Yatırım İstiyor

belarus-heyeti-ziyaret-01

Türkiye ile ekonomik ilişkilerini daha da geliştirmek için çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Belarus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vladimir Ulakhovich, beraberinde Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi’ni ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından ağırlanan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Belarus İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz’in eşlik ettiği Ulakhovich ile Savinykh, tekstil ve deri sektörlerinin yanı sıra otomotiv alanında da karşılıklı yatırım ve ticaretin geliştirilebilmesi için İSO Yönetimi’nden destek istedi.

İSO, Belarus’un bu talepleri ile daha önce de yakından ilgilenmiş ve Belarus ile karşılıklı yatırım, iş ve ticaret fırsatları hakkında üyelerini bilgilendirmek için İstanbul’da “Belarus Ülke Günü” organize etmişti. Belarus, şimdi bu iletişimi daha güçlü hale getirmek istiyor. Bu kapsamda İSO ile birlikte neler yapılabileceğinin konuşulduğu toplantıda 2018 yılının mayıs ayında Belarus’ta bir organizasyon gerçekleştirme noktasında görüş birliğine varıldı. Bu organizasyonla iki ülke iş dünyası ikili görüşmelerle bir araya getirilecek.