CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ekrem-imamoglu-ziyaret-01

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkan Erdal Bahçıvan tarafından karşılanan İmamoğlu’nun ziyaretinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu (Sayman) Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ve İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Keleş ile Mustafa Tacir yer aldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ziyaret ile ilgili olarak İstanbul’un ve kentteki sanayinin mevcut durumu ve geleceği hakkında, Ekrem İmamoğlu ile yararlı bir istişarede bulunduklarını söyledi. Bahçıvan şöyle dedi: “Sayın Başkan, İstanbul sanayisinin önemli bir kesimini temsil eden ve aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası’nın birçok üye sanayicisinin de olduğu bir bölgenin, Beylikdüzü Belediye Başkanı’ydı. Dolaysıyla beş yıldır sanayinin konularının içinde. Sanayicilerimizle bugüne kadar olan yakın çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bizim İstanbul sanayisi ile ilgili her zaman savunduğumuz bir tez var. İstanbul tabii ki bir finans şehri, turizm şehri, ticaret şehri.. Fakat geçmişinden gelen sanayi şehri özelliğini dün ve bugün nasıl koruyorsa yarın da korumalı. İstanbul’un gelişimi sanayinin gelişimi ile birlikte planlanmalı. Ancak bu vizyon ile yani diğer sektörlerin gücü; ama sanayinin de varlığını koruyarak sürdürmesiyle İstanbul’umuz hak ettiği dünya markası şehri olabilir.”

İmamoğlu’na İSO’yu ziyareti sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ile İstanbul Beylikdüzü Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Keleş eşlik etti. İmamoğlu ziyaret hakkında, Türkiye’nin en güçlü sivil toplam kuruluşlarından biri olarak İstanbul Sanayi Odası yönetimini ziyaret ederek kentin güncel konularını, sanayinin sorunlarını ve bunlara ilişkin çözümlerin neler olabileceğini konuşma fırsatı bulduklarını dile getirdi. Ziyaret sırasında İstanbul’un ekonomisinin kalkındırılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunduklarını belirten İmamoğlu kendileri için çok yararlı bir ziyaret olduğunu ifade etti.