CUMHURBAŞKANI KARARI İLE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU SÜRESİ 31 ARALIK 2020’YE UZATILDI

  • Diğer Haberler
kısa-calisma-01

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Süresi 31 Aralık 2020’ye uzatıldı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerine iki revizyondan farklı olarak sadece yararlanma süresinin uzatımı değil aynı zamanda yeni başvuruya da imkan tanıyan bu yeni karar ile ilgili üyelerine şu duyuruyu yaptı: 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Covid-19 nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki zorlayıcı sebep gerekçesiyle kısa çalışma uygulanan işyerleri için daha öncesinde 30 Haziran 2020 olarak açıklanan kısa çalışma ödeneği başvuru süresinin 31 Aralık 2020’ye kadar uzatılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararıyla 30 Haziran öncesi başvuruda bulunmayan işyerlerinin de başvuru yapabilmeleri sağlandı. Koronavirüs nedeniyle 30 Haziran tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilecekler.

30 Haziran tarihine kadar koronavirüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerleri ilave işçileri için de Kısa Çalışma Ödeneği talebinde/başvurusunda bulunabilecekler.

Daha önce başvuru yapmış işyerleri yeni bir başvuruya gerek olmadan uzatma kapsamında Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmaya devam edebilecekler. 

Resmi Gazete: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201201-8.pdf 

Bakanlık Açıklaması: https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/haberler/bakan-selcuk-kisa-calisma-odenegine-yeni-basvurulari-bugun-almaya-basliyoruz/