Ekonomi Gazetecileri, Küresel Isınma İçin ''Yaşamına Sahip Çık! - Enerjini Geleceğe Harca'' Dedi

  • Diğer Haberler
egd-kuresel-isinma-02

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) VII. Küresel Isınma Kurultayı'nı 16 Eylül 2015 Çarşamba günü İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Şekerbank sponsorluğunda, TÜRSAB, TAV ve CocaCola İçecek’in destekleriyle düzenlenen Kurultay'da, bu yıl ''Yaşamına Sahip Çık! - Enerjini Geleceğe Harca'' teması işlendi.

Kurultay'ın açılış konuşmalarını İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan, EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, Şekerbank Genel Müdürü Halit H. Yıldız, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve yaptı. 

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan salondakilere hitaben yaptığı sunumda, küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin yarattığı etkilere ilişkin bilgiler verdi. Kurultay'da çok farklı ideolojilerden yazar-düşünürlerin bir araya gelmesinin, bu konuya kafa yormasının umut verici olduğunu ifade eden Ceylan, ''Birleşmiş Milletler çatısı altında uzun zamandır bu konuda bir sonuç elde edilemedi. Şimdilerde sadece bir kaç milyon mülteciden söz ediyoruz. Yakın bir gelecekte iklim değişikliği nedeniyle bu sayının 150 milyon mülteciye çıkacağı belirtiliyor. Ne kadar büyük bir riskin bizi beklediğiniz görüyoruz'' dedi. Ekonomi ile ekolojinin birlikte yürütülmesi gerektiğinin önemine değinen Ceylan, ''Atıktan enerji üreten bir sanayici olarak sera gazlarının salınımı konusunda yaptırımlar getirilmesi gerektiğini savunuyorum'' diye konuştu.

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, konuşmasında, EGD'nin küresel ısınma kurultaylarında iklim değişikliğini bilimsel olarak tartışmaktan ziyade kamuoyunun bu konuya ilgisini çekmeyi amaçladığını söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirilen kurultaylarda 1200'den fazla kişinin konuşmacı olarak görüşlerini ifade ettiğini anlatan Toprak, ''Her kurultay sonunda bir kitapçık hazırlıyoruz ve bunları tarihe not düşüyoruz'' dedi. Toprak, ayrıca desteklerinden dolayı Şekerbank, TÜRSAB, TAV, CocaCola İçecek ve İSO'ya teşekkür etti.