Endonezya İstanbul Başkonsolosu Sudradjat, İSO Başkanı’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
endonezya-baskonsolos-ziyaret-01

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Herry Sudradjat, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen görüşmede Türk iş dünyasının Endonezya ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Bu ilişkilerin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesi için yapılabilecekler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Endonezya’yı ilk kez iki yıl önce B20 toplantıları sırasında yakından tanıma fırsatı bulduğunu, ardından geçen yıl İSO tarafından Endonezya Ülke Günü’nün düzenlendiğini belirtti. Endonezya’nın Asya’da önemli bir konuma sahip olduğunu, Türkiye’nin de Avrupa ile Asya arasında önemli bir köprü olduğunu belirten Bahçıvan, iki ülke arasında yüksek işbirliği potansiyelini hareket geçirmek için karşılıklı iletişim ve diyaloğun geliştirilmesi ve sürekli kılınması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Sudradjat da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmekte olduğunu ve serbest ticaret anlaşmasının bir an önce devreye girmesinin bu ilişkilerin daha da gelişmesine önemli katkıda bulunacağını belirtti. Görüşmede ekonomik ilişkilerin daha da canlandırılması için karşılıklı iletişim kanallarının açık tutulması ve geliştirilmesine vurgu yapıldı.