Eskişehir Sanayi Odası Yönetimi İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
eso-ziyaret-01

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi’ni Odakule’de ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özharamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Kemal Akar, Bekir Yelken, Vehbi Canpolat ve Mustafa Tacir yer aldı. Ziyarete ESO Meclis Başkanı Süha Özbay ve Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yanında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fatih Düş ve Sinan Özeçoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Recep Taşel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Benli, H. Evren Şahin ve Gürhan Albayrak da katıldı.

Güncel ekonomik gelişmeler ve sanayicinin gündemi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, öncelikli olarak dertleşmek ve müştereken nelerin yapılabileceğini konuşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. ESO Yönetimi’ne ilk görev dönemleri için başarılar dileyen Bahçıvan, sanayici olarak üretmenin, iş yaratmanın, ihracat yapmanın kendilerinin terk edemeyeceği bir ekonomik faaliyet olduğunu açıkladı. Bunun bir ülke için en ulvi görev olduğuna değinen Bahçıvan, bu konuda bir STK’da görev yapmanın da kutsal bir vazife olduğunu belirtti.

Yaşanan süreçte sanayicinin üzerine düşen yükün daha da büyük olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, bu dönemde iş ortaklığına, ortak akla ve bu tür istişare toplantılarına çok ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Başka toplantı ve projeler ile bu birliktelikleri artırmaları gerektiğini dile getiren Bahçıvan, sanayicilerin bazı önemli konularda haklılıklarını ortaya koyamadığını ve etkinlik gücünün zayıf olduğunu vurguladı. Bahçıvan, Türkiye için en olmazsa olmaz işi yaptıklarını her ortamda anlatabilmeleri gerektiğini anlattı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Üretim dışında birçok konuya kaynak aktarmak yerine kaynakların sanayiye aktarılması ile ilgili çaba göstermeleri gerektiğini belirten Bahçıvan, sanayiciler olarak nisyanımız ki bazı gerçekleri yeteri kadar anlatamadıklarını vurguladı. Bahçıvan, bu nedenle önümüzdeki dönemde sanayicilerin sanayiyi ve üretimi Türkiye’nin gündemine çok daha güçlü şekilde getirmeleri gerektiğini ifade etti. Bu konuda bu tür toplantıları artırmaları gerektiğini belirten Bahçıvan, sanayi lobisi ne kadar güçlü olursa Türkiye’ye o kadar yararlı olabileceklerini söyledi. Bahçıvan, kendilerinin isteklerinin Türkiye için yararlı istekler olduğunu ve bunun böyle anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş

ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş da ziyaret sırasında görevleri süresince sanayiciler arası her türlü işbirliklerinin artırılması için çalıştıklarını belirten Kesikbaş, İSO’nun büyük ve güçlü bir kurum olduğunu belirterek sadece güçlü sermayesine değil entelektüel sermayesine de ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Kendilerinin büyük kentlere nasıl açılabileceklerini tartıştıklarını aktaran Kesikbaş, İSO’nun akıl hocalığından yararlanmak istediklerini ve bu amaçla gerçekleştirdikleri ziyarette güçlü bir sinerji yaratmayı arzuladıklarını kaydetti.

Bazı şeylerin farklılaşması ve dönüşmesi gerektiğini anlatan Kesikbaş, sanayicide bir kabullenmişlik olduğunu ancak bunu terk edip şirketlerini dünya şirketleri haline getirmeleri gerektiğine işaret etti. bu bağlamda bir eğitim programı başlattıklarını ve buna ilk olarak patronlardan başlayacaklarını anlatan Kesikbaş, ancak patronların zihniyetini dönüştürerek sanayinin geleceğine damga vurabileceklerini ifade etti. Tek başına ESO’nun çıkaracağı sesin yeterli olmayacağının altını çizen Kesikbaş, İSO’nun liderliğinin kendileri için çok değerli olduğunu ve bölgesel olarak pek çok işbirliği yapabileceklerini dile getirdi. İSO’da işbirliği anlamında bir hazine olduğunu belirten Kesikbaş, bu sistemin içine entegre olmak istediklerini ekledi.