Gaziantep Ticaret Borsası Heyetinden İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Ziyaret

  • Diğer Haberler
gtb-heyet-ziyareti-01

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve beraberinde 18 kişiden oluşan GTB Meclisi heyeti, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Görüşmede Türkiye ekonomisine büyük katkı yapan iki kent arasında işbirliğini artırmanın yolları ve bu bağlamda iki kurum arasındaki iletişimin güçlendirilmesi konuşuldu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Gaziantep Ticaret Borsası’nın son yıllarda yarattığı sinerji ile bölge ticaretine ciddi bir ivme kazandırdığını söyleyerek, bu vizyonu ortaya koydukları için GTB yönetimine teşekkür etti. Bahçıvan, bu anlayışın diğer tüm borsalar tarafından örnek alınması gereken bir model olduğunu dile getirdi. Ziyaret sırasında Türk gıda ve tarım sektörünün en önemli sorunlarından birinin sermaye ve teknolojiyi bir türlü buluşturamaması olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, ancak bu sinerjiyle gerçek anlamda katma değer yaratılabileceğini vurguladı.

Görüşmede GTB Başkanı Tiryakioğlu da GTB hakkında ayrıntılı bilgiler verdi önümüzdeki yıllarda gerçekleştirecekleri et kombinası yatırımı ile her yönüyle teknolojiye dayanacak emtia borsasını anlattı. Tiryakioğlu, bu emtia borsası ile halen 250 bin ton olan mevcut Antep fıstığı rekoltesini 4-5 yıl içerisinde 500-600 bin tona çıkaracaklarını belirtti.