Girişimci İşadamları Vakfı Yönetimi’nden İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
giv-ziyaret-01_2

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) İcra Kurulu üyeleri, Vakıf Başkanı Mehmet Koç eşliğinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Vakıfın girişimcilik çalışmaları ile ilgili Bahçıvana ayrıntılı bilgi veren GİV Başkanı Koç, Türkiye’nin en büyük probleminin girişimcilik olduğunu belirterek bu konuda yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Ziyarette İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaşıkçı, Mütevelli Üyeler Kadir Gurbetçi, Ali Bakaner, Genel Sekreter Aziz Battal Genel Sekreter Yardımcıları İsrafil Çetin ve Hüseyin Horasan da yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’de bazı kaynakların fazlasıyla israf edildiğini belirterek kaynakları doğru kullanmaları gerektiğini söyledi. Bu nedenle ülkemizdeki girişimcilik iklimini sabırla oluşturmaları gerektiğine değinen Bahçıvan, Türkiye’ye en büyük yararı bu şekilde yapabileceklerini ifade etti. İş dünyasının en büyük zafiyetinin girişimcilik projeleri üretmemesi olduğuna işaret eden Bahçıvan, son dönemlerde bu konuda önemli gelişmeler görüldüğünü de kaydetti. Bu konuda kaynak olduğunu ve iş dünyası olarak bu kaynakları akıllı şekilde realize etmeleri gerektiğini anlatan Bahçıvan, bunun için iyi projelere ihtiyaç olduğunu ve bu konudaki GİV’in çabalarını takdirle karşıladıklarını iletti.

GİV Başkanı Mehmet Koç ise vakıf olarak öznelerinin girişimcilik olduğunu söyledi. Türkiye’ye fayda, üretim ve istihdam sağlayacak her türlü girişimin yer alacağı bir iklim oluşturabilirlerse bunun sonuçlarını alabileceklerini belirten Koç, başta girişimcilik endeksi ile ilgili çalışmaları olmak üzere önümüzdeki dönemde yapacakları bir dizi etkinlik ve proje için İSO’dan destek istedi.