HASİAD’ın Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
hasiad-ziyaret-01_2

Önceki hafta yapılan olağan genel kurulunda yönetimi yenilenen Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD), Hüseyin Bozdağ başkanlığında İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. HASİAD Başkan Yardımcıları İkbal Yiğitalp Atik ve Ali Bakaner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Dedeoğlu, Ertan Keser, Miray Nalbantoğlu, Levent Eren, Ali Uğurlu, Genel Sekreter Mehmet Kurtöz ve Dernek Müdürü Sevgi Gölbaş’ın bulunduğu Odakule’deki ziyarette Hadımköy’deki sanayi ve sanayicilerin sorunları ile güncel konuları konuşuldu. Toplantıda çözümler konusunda neler yapılması planlandığına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, görüşme sırasında HASİAD’ın en büyük özelliğinin şemsiyesi altında farklı sektörleri barındırması olduğunu bu nedenle İSO olarak dernek ile diyaloglarından çok şey öğrendiklerini söyledi. Ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğini, bu zamanı hep birlikte diyalog ve işbirliği içinde geçmeye çalıştıklarını belirten Bahçıvan, mümkün olduğu kadar hasarsız geçirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade etti. Bahçıvan, bu bağlamda şu anda kendilerini en çok mutlu eden şeyin, başta ekonomi yönetimi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde üretim ekonomisinin öne çıkışına tanıklık etmeleri ve bu konudaki genel mutabakat olduğunu vurguladı.

Üretim ekonomisine geçiş kapsamında sanayiciler olarak büyük bir umuda kapılmalarına yol açan gelişmelerden birinin de MEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İTO ve İTÜ ile birlikte meslek liseleri konusunda gerçekleştirmiş oldukları protokol olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, yaptıkları Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’nün geleceğimiz adına büyük anlam ve değer olduğunun altını çizdi. Bu projeye tüm sanayiciler olarak sahip çıkmaları gerektiğine işaret eden Bahçıvan, bu konuda son derece kararlı bir Milli Eğitim Bakanı ve Bakan yardımcısına sahip olduklarını dile getirdi. Belirlenen liselerin her yönüyle o meslek grubunun kontrolüne verileceği bilgisini veren Bahçıvan, sanayiciler olarak bu şansı çok iyi kullanmaları gerektiğini ve bu dönemde gençleri sanayiye kazandıracak bir model geliştirebilirlerse sanayiye en büyük iyiliği yapmış olacaklarını söyledi. Bunun çok uzun vadeli bir iş olduğunu da hatırlatan Bahçıvan ancak 10 yıl sonra sektöre kazandırdıkları işgücü ile gurur duyabileceklerini belirtti ve sanayicilerin bu konuda yavaş davranmaması gerektiğini kaydetti.

Yetişmiş insanın bugün Türkiye’nin, ekonominin ve sanayicinin en büyük sorunu olduğunu belirten Bahçıvan, bu modelde yakalayacakları başarı ile gelecek için en büyük yapısal reformu sahada icraata dönüştürebileceklerini anlattı. Bahçıvan, sanayicilerden bu heyecanı devam ettirmelerini ve takipçisi olmalarını istedi.

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ ise Hadımköy’e ve HASİAD etkinlikler için verdikleri destek için İSO Başkanı Bahçıvan’a teşekkürlerini iletti. İSO Başkanı Bahçıvan’ın bölgenin sorunları ve bu konudaki çabalarına destek olduğunu belirten Bozdağ, bölgelerinde yeni gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan son durum hakkında da bilgi verdiği toplantıda, HASİAD üyeleri de gerek sektörleri ve gerekse Hadımköy’deki sanayi yapısı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve İSO’nun bu süreçte desteğini yanlarında görmek istediklerini aktardılar.