İSO Başkanı Bahçıvan ile TZOB Başkanı Bayraktar Tarımda Sanayileşmeyi Konuştu

tzob-toplanti-02

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen görüşmede, tarımda ve buna bağlı gıda sektöründe katma değeri yüksek ürünlere dayalı sanayileşmeye ivme kazandırılması noktasında neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Ziyarette, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin özellikle ihracata dayalı bir tarımsal sanayinin oluşumuna odaklanması gerektiği dile getirildi. Bu bağlamda sanayi sektörü ile tarım arasında verimli işbirliği modellerinin geliştirilmesine her dönemden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapıldı. Türkiye’nin büyüme ve ihracat hedefleri doğrultusunda iki oda arasındaki iletişim ve işbirliği imkanlarının daha da artırılmasının önemi belirtildi. TZOB Başkanı Bayraktar’ın, İSO Başkanı Bahçıvan’a yaptığı nezaket ziyaretine, TZOB’un Başkan Danışmanı Hasan Hüseyin Coşkun da eşlik etti.