İSO, Ekim Ayında Yapacağı Savunma Sanayi Etkinliği İçin İlk Toplantısını Yaptı

  • Diğer Haberler
savunma-sanayi-toplanti-02

Son yıllarda Türk özel sektörünün ve sanayicisinin savunma sanayi ile ilişkisini kuvvetlendirmek amacıyla birçok etkinliğe imza atan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, bu sektörün tüm paydaşlarının içinde yer alacağı büyük bir etkinlik yapmak için kolları sıvadı.

Bu çerçevede 6 Haziran 2017 tarihinde, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın ev sahipliğinde ekim ayında gerçekleştirilmesi hedeflenen “savunma sanayi etkinliği” ile ilgili ilk toplantı yapıldı. İSO ana binada yapılan ve İSO Meclis Başkanı Yardımcısı Hasan Büyükdede ile İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar'ın da bulunduğu toplantıya Milli Savunma Bakanlığı'ndan Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na, akademisyenlerden teknoloji ve savunma sanayi şirketleri ile İSO Meclis Üyesi sanayicilere kadar; savunma sanayiini oluşturan birçok paydaş katıldı. Etkinliğe hazırlık amaçlı bu ilk toplantıda, "Savunma Sanayi Etkinliği"nde ele alınacak ana tema ve alt konu başlıklarını belirlemek için bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

İSO, Ekim Ayında Yapacağı Savunma Sanayi Etkinliği İçin İlk Toplantısını Yaptı 01

Toplantıya başkanlık yapan ve kısa bir konuşma ile toplantıyı açan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, öncelikle İSO olarak çok önem verdikleri bu toplantıya katılımlarından ve sunacakları katkıdan dolayı herkese teşekkür etti. Böylesine önemli bir sektör için gerçekleşecek olan bir etkinliğe yönelik bu ilk toplantıya İSO'nun ev sahipliğinin çok doğru bir adım olduğunu söyleyen Okyay şöyle dedi:

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

"İSO'nun bugüne kadar birçok sektör için yaptığı bu tür toplantılar sektörlerimize birçok önemli katkıda bulundu. Savunma sanayiini kapsayacak olan bu toplantı ise bir misyonu yerine getirmek ve gelişen teknolojilerin ülkemize, sanayimize kazandırılması adına çok önemli bir ilk adımı kapsıyor. İSO olarak sanayinin gelişmesine 65 yıldır hizmet veriyoruz. Bu etkinlik ile de bu misyonumuzu devam ettirerek savunma sanayinde bir farkındalık yaratmak amacındayız. Bu ilk toplantıda bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum."

İSO Meclis Başkan Yardımıcısı Hasan Büyükdede
İSO Meclis Başkan Yardımcısı
Hasan Büyükdede

Aynı zamanda Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin de (SAHA İstanbul) Başkanı olan İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede de toplantının başında yaptığı konuşmada yakın zamanda İSO Meclisi'nde konuk ettikleri Savunma Sanayi Müsteşarı'nın, tüm sektörleri kapsayan bir savunma sanayi toplantısı düzenlemek istediklerini söylemesi üzerine böyle bir etkinliğe talip olduklarını ifade etti. Katılımcılara, verecekleri katkı nedeniyle teşekkür eden Büyükdede "Böyle bir etkinlikle savunma sanayi, havacılık sanayi ve uzay endüstrisi arasında nasıl bir etkileşim ve iletişim kurulabileceğini konuşacağız, çünkü bu üç sektör arasında güçlü bir ilişki kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda bugün burada, etkinliğimizde hangi konuların gündeme getirilmesi gerektiğini konuşacağız " dedi.

Daha sonra her biri kendi alanında uzman olan toplantı katılımcılarına söz verilerek ekim ayında düşünülen büyük buluşmanın hangi içerik ve oturumlarla gerçekleştirilebileceğine ilişkin düşünceleri dinlendi.

Özellikle savunma sanayimizin giderek artan yerli ürün alımı ve teknolojik açıdan millileştirilmesi çalışmaları ile içerdiği stratejik önem ve ekosisteminde yaratacağı teknolojik gelişme ve sinerjiyi göz önünde bulunduran İSO, bu organizasyon ile son yıllarda gerçekleştirdiği “Sanayici ile savunma sanayi buluşmaları”nın en güçlü ve verimli adımlarından birini atmak istiyor. Aynı zamanda ülkemizin küresel arenadaki gücünü belirlemede en önemli etkenlerden biri olarak görülen savunma sanayiinde tüm tarafları bir araya getirmeyi hedefleyen “İSO-Savunma Sanayi Etkinliği” için atılan ilk adım olan bugünkü toplantı, daha sonra farklı isim ve kurumlarla da devam edecek.

İSO, Ekim Ayında Yapacağı Savunma Sanayi Etkinliği İçin İlk Toplantısını Yaptı 02

Toplantıya Kimler Katıldı

Ad - Soyad Kurum - Unvan
Mehmet Ağrikli İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi
Osman Okyay Kale Grubu Başkan Yardımcısı
Emin Alpman Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Şarlak Roketsan Tedarik Zinciri Direktörü
Ali Gökçelik Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdür Danışmanı
Şeref Oğuz Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü
Prof. Dr. İsmail Yüksek Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü
Orhan Mahmut İkiz TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Tedarik ve Sanayileşme Başkanı
Arif Köksal TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Yardımcı Sanayi Operasyonları Müdürü
Cüneyd Fırat C2Tech Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü
Bedriye Cicioğlu Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şb. Md.
Özden Özben Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şb. Danışmanı
Özgül Özkan Yavuz İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri
İlhami Keleş Saha İstanbul Genel Sekreteri