İSO, “Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sistemi Semineri”ni Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
uyusmazliklarda-arabuluculuk-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Ticaret ve İş Davalarında Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sistemi” konulu bir seminer düzenledi. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan’ın ev sahipliğindeki Odakule’deki toplantıda görevine yeni başlayan ve ilk defa resmi görevi ile bir toplantıya katılan Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu ile Yargıtay 19. Hukuk Onursal Başkanı Şükrü Saraç ve Av. Arb. Burak Aslanpınar da yer aldı.

Toplantının açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan şunları söyledi:

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan
İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi
Sadık Ayhan Saruhan

“İş dünyası olarak her gün gerek işçi-işveren ilişkileri gerekse ticari ilişkiler kapsamında birçok hukuki uyuşmazlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Adliyelerdeki iş yoğunluğu nedeniyle bu uyuşmazlıkların sebep olduğu davalar beklenenden çok daha uzun sürelerde sonuçlanmakta. Ayrıca, bu uzun süreçte tüm taraflar yıpranmakta, ilişkiler de sekteye uğramakta. Oysa arabuluculuk sistemi, mahkeme ortamından uzakta, tarafları bir araya getirerek, birbirleriyle konuşmalarını, anlamalarını ve el sıkışarak her iki tarafın süreçten memnun olarak ayrılmasını hedeflemektedir. İstanbul Sanayi Odası olarak üyelerimize her zaman en iyi hizmeti sunabilmek hedefi doğrultusunda, odamız bünyesinde bir Arabuluculuk Merkezi kurduk ve faaliyete geçirdik. İş dünyamızı ilgilendiren tüm konularda uzmanlık eğitimi almış değerli arabulucuları barındıran merkezimizden, memnuniyetle belirtmek isterim ki, bugüne dek yüzde 90 oranında taraflar uzlaşarak ayrılmışlardır. Sizleri de bu merkezimizden istifade etmeye davet ediyoruz.”

Ardından Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk konusunda dinleyicileri bilgilendirdi. Sonrasında Av. Arb. Burak Aslanpınar İş ve Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Süreci, Şirket Yetkililerinin Rolü ve Arabuluculuk Anlaşmasının Hukuki ve Mali Avantajları ve Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Şükrü Saraç Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk Sistemi konularında ayrıntılı bilgi verdi. Katılımcılar daha sonra izleyicilerden konu ile ilgili gelen soruları yanıtladı.