İSO ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İMES’te İmar Barışı İçin Bilgilendirme Yaptı

imar-barisi-01_v3

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve İMES Sanayi Sitesi işbirliğinde 9 Ağustos 2018 tarihinde İMES Sanayi Sitesi yönetim binasında “İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Sanayicilerin yoğun bir katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İMES Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar, sanayi tesislerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı alamamasındaki en önemli nedenlerden biri olan iskansızlık sorununun imar barışı düzenlemesi ile büyük ölçüde çözüleceğini söyledi.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sezai Köse ise imar barışı ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Köse, sunumunda katılımcılara, imar barışından hangi yapıların yararlanabileceği, imar barışının sağlayacağı faydalar, imar barışı kapsamında verilen yapı kayıt belgesinin kullanım yerleri, yapı kayıt belgesi bedelinin nasıl hesaplanacağı, imar barışı müracaatlarının e-devlet sistemi üzerinden nasıl yapılacağı konularına açıklık getirdi. 85 kişinin katıldığı toplantının son bölümünde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sezai Köse, katılımcılardan gelen soruları cevapladı.