İSO, Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması Projesi’ne Ev Sahipliği Yaptı

  • Diğer Haberler
kayit-disi-istihdam-verileri-02

Ankara Sanayi Odası koordinatörlüğünde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Adana Sanayi Odası ortaklığı ile yürütülen Kayıt Dışı İstihdamın Azaltılması Projesi kapsamında yapılan saha çalışmasının sonuçları, İSO’da gerçekleştirilen toplantıyla kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşıldı. İSO Genel Sekreter Vekili Haktan Akın’ın açılışını yaptığı toplantıda kayıt dışı istihdam konusu tüm boyutları ile ele alındı.

Açılış konuşmasından sonra Proje Saha Koordinatörü Dr. Yüksel Vardar proje hakkında bilgi verdi. Vardar, Ankara, İstanbul ve Adana illerinde bin işletme anketi ile ortalama bin işgücü anketinin yapıldığı saha çalışmasında, her üç ilde tekstil-konfeksiyon, gıda ve plastik sektörleri ile özel olarak Ankara’da metal, İstanbul’da makine ve Adana’da orman ürünleri sektörlerinin ele alındığını dile getirdi. Genel olarak sigorta ve vergi yükünün işletmeleri zorladığı, istihdam yükünün çok ağır olduğu, kayıt dışı istihdamın haksız rekabete yol açtığı, geçici koruma altındaki Suriyelilerin kayıt dışı istihdamı artırıcı etken olarak öne çıktıkları sonuçları üzerine değinen Vardar, saha çalışmasında elde edilen veriler hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Proje Saha Koordinatörü Dr. Yüksel Vardar
Proje Saha Koordinatörü
Dr. Yüksel Vardar

Toplantının son kısmında ise paylaşılan bilgiler doğrultusunda İstanbul Üniversitesi, BATİAD, İSOV, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası, İSMEK, Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası, Selüloz ve Kağıt Sanayii Vakfı, İstanbul Anadolu Yakası OSB, Birlik OSB, İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, İŞKUR İstanbul, OTİAD ve LASİAD yetkilileri, kendi sektör ve alanlarıyla ilgili ilgili geri bildirim, görüş ve önerileri aktardı.