İSO Meclis Çalışma Grupları Faaliyetleri İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
meclis-calisma-grubu-01_2

2018 yılında kurulan Meclis Çalışma Gruplarının faaliyetleri, Çalışma Grubu Başkan ve Başkan Yardımcılarının katılımıyla İSO Yönetimi ve İSO Meclis Başkanlık Divanı ile birlikte değerlendirildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Odakule’de yapılan toplantıya İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Ayhan Yavrucu ve Serdar Urfalılar, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Yelken (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Cemal Keleş, Mustafa Tacir ve Yüksel Özyurt ile İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Karabel de katıldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantı ile yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapma imkanı yakalayacaklarını söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmaların üzerinden geçerek gerekli düzenlemeleri yapabileceklerini belirten Bahçıvan, bazı grupların yapılarını gözden geçirileceğini anlattı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise çalışma gruplarının oldukça gayretli çalışmaları olduğunu söyledi. Yeni dünyadaki çalışma düzeninde bu tip çalışma gruplarıyla ilerlemenin daha doğru olduğunu belirten Okyay, arada bunun gibi değerlendirmeler yaparak ihtiyaçlara göre yeni planlamalar yapmanın iyi olacağını kaydetti. Bu modelin oturursa çok faydalı olacağını dile getiren Okyay, çalışma grupları ile Meclis Üyelerinin kendi konularına daha fazla hakim hale geldiğini ifade etti.

Toplantıda İSO Genel Sekreteri Haktan Akın, Meclis Çalışma Gruplarının bugüne kadarki faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı. Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma Meclis Çalışma Grubu Başkanı Ömer Karadeniz ve Başkan Yardımcısı Nuri Görenoğlu, Vergi Politikaları ve Finansman Meclis Çalışma Grubu Başkanı Kenan Baytaş, Gümrük, İç-Dış Ticaret ve Piyasa Gözetim ve Denetimi Çalışma Grubu Başkanı Gökhan Turhan, İSO Teşvikler Meclis Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Koray Yavuz, Çalışma Hayatı Meclis Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Ferdi Erdoğan da söz alarak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Yapılan sunumların ardından katılımcılar tarafından, kurulmuş olan Meclis Çalışma Gruplarının önümüzdeki dönemde nasıl daha aktif ve verimli çalışmalar yapabileceğine ilişkin görüşlerini dile getirildi. Çalışma Grupları başkan ve yardımcıları, özellikle bu guruplardaki faaliyetlere üyelerin dana fazla katılımı noktasında neler yapılabileceğine ilişkin önerilerini İSO Meclisi Başkanlık Divanı ile İSO Yönetim Kurulu ile paylaştılar. Yapılan değerlendirmelerin ardından bu konuda iletişimin daha canlı tutulması ve çalışma gruplarının motivasyonunun artırılması için gerekli olan girişimlerin yapılması noktasında fikir birliğine varıldı.