İSO Meclis ve MESKOM Üyeleri, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’yla Sahurda Buluştu

  • Diğer Haberler
calisma-bakani-sahur-02

İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Meslek Komiteleri Üyeleri, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar ile İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar’ın düzenlediği sahur programında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’yla bir araya geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da yer aldığı sahur programına İSO Meclis Başkan Yardımcıları Hasan Büyükdede ve İsmail Gülle, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Sultan Tepe, Nurhan Kaya ve Aydın Aslandağ katıldı.

İSO Meclis ve MESKOM Üyeleri, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’yla Sahurda Buluştu 01

Ekonomideki güncel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerin ve konuşmaların yapıldığı toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, 2016’nın çok zor bir yıl olduğunu ve milletin gösterdiği duruş ile altından kalkıldığını söyledi. Bu kadar badire atlatan başka bir ülkenin bunun üstesinden gelemeyeceğine işaret eden Müezzinoğlu, istihdam konusunda önemli gelişmeler yaşadıklarını anlattı. Yükselen işsizlik rakamlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tedbirler alındığını dile getiren Müezzinoğlu, her yıl 1 milyon artı istihdam yaratmaları gerektiğini, ancak bu yıl 2 milyon artı istihdama ulaşacaklarını kaydetti. Karşılaştıkları zorluklarda hep millete güvendiklerini dile getiren Müezzinoğlu, Türkiye’nin genç nüfusunun büyük potansiyel taşıdığının altını çizdi. Mevcut eğitimli genç işsizlerin yarısının bile ekonomiye kazandırılmasının müthiş bir potansiyeli yaratacağını ifade eden Müezzinoğlu, bu konuda yeni desteklerin verileceğini açıkladı.

İSO Meclis ve MESKOM Üyeleri, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’yla Sahurda Buluştu 02

Türkiye’nin sahip olduğu girişimci ruhun başka ülkelerde bulunmadığını belirten Müezzinoğlu, “Bu ülkede akıl teri ile alın terini bir araya getirmeliyiz. 80’li yıllardan sonra bizim girişimcimiz büyük mesafe kat etti. Girişimcimizin özgüveni, cesareti, risk alma kabiliyeti gelişmiş ülkelerinkinden geri değil. Yeter ki güven ve istikrarı koruyalım” şeklinde konuştu.

İSO Meclis ve MESKOM Üyeleri, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’yla Sahurda Buluştu 03

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Bakan Müezzinoğlu’nun geçmişten bugüne reel sektörün yanında olduğunu ve son dönemlerde de kendisiyle adeta kendi içlerindenmiş gibi yakın çalıştıklarını söyledi. Bahçıvan, İSO’nun merkez binasını Odakule’ye taşıdığını ve bundan sonra buradan sanayicilere hizmet vereceğini açıkladı. Bahçıvan, “ Yaptığımız geniş çaplı restorasyon ile Odakule’yi tamamen yeniledik. Her noktasında yaptığımız bu yenileme ile son dönem Türk mimarisinin önemli yapılarından biri olan Odakulemizi İstanbulumuza yeniden kazandırdık” dedi.

İSO Meclis ve MESKOM Üyeleri, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’yla Sahurda Buluştu 04