İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri İtalya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
italya-heyet-haber-gorseli

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) projesi kapsamında, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis ve Meslek Komitesi üyelerinden oluşan ve başkanlığını İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş’in yaptığı 25 kişilik bir heyet, 15-18 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Lombardia bölgesine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. “Dijitalleşme ve Üniversite-Sanayi İşbirliği” temalı ziyaret ile heyet, Lombardia bölgesindeki dijitalleşme ve üniversite-sanayi işbirliği uygulamalarını görme fırsatı buldu.

İtalya seyahati sırasında İSO heyeti Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosu Özgür Uludeniz'i de ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş, Uludeniz'e plaket verdi. Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosu Özgür Uludeniz’e teşekkür ederek, Uludeniz ile Ticari Ateşemiz Dr. Emre Erhan Oztelli ve Gizem Yurtalan çok yakın ilgi ve yönlendirmeleri ile İtalya’nın birçok bölgesini kapsayan ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen İSO Heyet Başkanı Cemal Keleş, son derece verimli ve önümüzdeki dönemlere yönelik sonuç alıcı temaslar yaptıklarını, tüm ziyaret ve görüşmelerin, heyete yönelik yapılan sunumların ilham verici olduğunu anlattı.

İlk olarak Union Camere Lombardia’yı ziyaret eden heyet burada Uluslararasılaşma ve yenilik uzmanlarından bilgi aldı. Operasyon Direktörü (Unioncamere Lombardia) Maurizio Colombo Resmi karşılama yaparken KOBİ Politika Birimi Başkanı (Unioncamere Lombardia) Roberto Valente Açılış konuşması yaptı. Uluslararasılaşma ve Yenilik Uzmanı (Unioncamere Lombardia) Samuel Nazzareno Monaco Bölgedeki Lombardiya ve Endüstri-Üniversite iş birliğine genel bakış ile ilgili bir sunum yaptı. Gün boyunca girişimcilik ve inovasyon ve iş fikirlerini geliştirme ile ilgili sunumlar yapıldı.

Heyet, ertesi gün Bergamo Sviluppo’nun (Bergamo Ticaret Odası Özel Ajansı) POINT ve İş Kuluçka Merkezi’ni ziyaret etti. Bergamo Sviluppo Başkanı Angelo Carrara tarafından karşılanan heyete Bergamo Sviluppo Müdürü Cristiano Arrigoni de Bergamo Sviluppo ve POINT ile ilgili bir sunum yaptı. Ardından iş inkübatörü içinde yer alan üç girişimciye ve Deneyim Merkezine ziyaret yapılırken POINT içinde bulunan üretim, servis ve mekatronik sektöründe faaliyet gösteren üç firmanın laboratuvarlarına ziyaret yapıldı.