İSO SAĞLIK EKİPMANI VE MALZEMESİ ÜRETİMİ İÇİN ÜYELERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

  • Diğer Haberler
iso-saglık-ekipmanları-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ihtiyaç duyulabilecek her türlü sağlık ekipmanı ve malzemesinin yerli üretimini desteklemeye yönelik girişimlerde bulunmaya başladı. Bu amaçla üyelerine bir duyura bulunan İSO başta hastanelerde kullanılan medikal malzeme ve cihazlar olmak üzere, dezenfektan malzemeler, koruyucu donanımlar gibi günlük hayatta daha çok ihtiyaç duyulan ürünleri üreten üyelerine, arge@iso.org.tr e-posta adresinden kurum ile iletişime geçmelerini istedi. İSO’nun bu konuyla ilgili üyelerine yönelik yaptığı çağrı duyurusu şöyle:

“Çin’den başlayarak kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgını son günlerde günlük yaşamı ve ekonomik faaliyeti önemli ölçüde etkilemektedir.

 İstanbul Sanayi Odası olarak, bu kritik dönemecin tüm zorluklarını, toplumumuzun ortak çaba ve fedakârlıklarıyla, iyimserliğimizi koruyarak dayanışma içinde aşacağımıza olan inancımız tamdır.

 Bu inanç ile; koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ihtiyaç duyulabilecek her türlü ekipman ve malzemenin yerli üretimini desteklemeye yönelik adımlar atıyoruz.

 Başta hastanelerimizde kullanılan medikal malzeme ve cihazlar olmak üzere, dezenfektan malzemeler, koruyucu donanımlar gibi günlük hayatta daha çok ihtiyaç duyulan ürünleri üretiyorsanız ya da üretebilecek altyapınız var ise bizimle (arge@iso.org.tr) e-posta adresinden iletişime geçebilirsiniz.

 Ayrıca; Tubitak’ın açmış olduğu “1507, COVID-19 İLE MÜCADELE ÇAĞRISI” kapsamında teşhis ve tedavisinde kullanılan ürünler, ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar ile hastalıkların önlenmesinde etkili koruyucu ürünlerin geliştirilmesine yönelik aşağıda örnekleri verilen konularda sunulacak Ar-Ge projelerine hızlı destek verilecektir. 

  • Dezenfektanlar
  • Maske
  • Koruyucu kıyafetler
  • Doğrulama ölçütleri (duyarlılık, özgüllük, doğruluk, kesinlik, doğrusallık) uluslararası kabul görmüş sınırlar içerisinde olan tanı kitleri
  • Yoğun bakım ünitelerinde kullanılan cihazlar
  • Ortam koşullarının iyileştirilmesine yönelik ekipmanlar
  • İlaç
  • Aşı
  • Salgının doğrudan veya dolaylı sonuçlarına etki edebilecek bilişim uygulamaları

Çağrı 26 Mart 2020’de açılmış olup, 2 Nisan 2020 saat 23:59’da kapanacak olup detay bilgilere https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/1507-covid-19 linkinden ulaşabilirsiniz. İstanbul Sanayi Odası olarak; proje hazırlama sürecince destek olacağımızı belirtir sorularınız için (arge@iso.org.tr) e-posta adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yine aynı çerçevede; KOSGEB 6 Milyon TL’ye kadar Teknoyatırım desteği vereceğini belirtmiştir.