İSO Tarafından, 39 Meslek Lisesi Müdürü İçin Hazırlanan İki Günlük Yönetici Geliştirme Programı Tamamlandı

  • Diğer Haberler
yonetici-gelistirme-programi-01_2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı Mesleki Eğitim Protokolü kapsamında, okul müdürlerine yönelik yapılandırılmış özel kurgusu ile ülkemizde bir ilk olan yönetici geliştirme programına başladı. 6-7 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleşen ilk program ile İSO Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi kapsamında desteklenen 39 okul müdürüne yönelik programın ilk gününe İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. Programa ikinci gün de Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer katılarak eğitimcilere bu sürecin önemini anlattı ve meslek liselerini hep birlikte kalkındırmak ve ülke geleceği için bir vizyona kavuşturmak istediklerini söyledi.

Programın birinci gününde okul müdürlerine Dr. Can Fuat Gürlesel “Dünyada ve Türkiye’de İktisadi Görünüm”, Prof. Dr. Halit Keskin ise “Liderlik ve Strateji” eğitimlerini verdi. İkinci gün de Şekip Karahan Proje Yönetimi, Nevzat Şakım İletişim ve Çatışma Yönetimi ve Ergi Şener de Dijital Dönüşüm ve Trendler üzerine okul müdürlerine eğitim verdi.

Programın ikinci gününde öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, okul müdürlerine yönelik bir konuşma yaptı. Özer, “Son yıllarda Bakanlığımızın çalışma programı ve ilgili paydaşlarımızın da katkıları ile mesleki eğitimde miladi öneme sahip adımlar atılıyor. Çabalarımız sonuçlarını vermeye başladı. Bu yıl mesleki eğitime dönük öğrencilerimizin ve velilerimizin ilgisinin büyük oranda arttığını görüyoruz. Bu sayede istihdama ve sektörlere katkımızı eğitim verdiğimiz tüm alanlarda yükseltiyoruz. 54 alan ve 203 dalın hepsine yönelik sektörel işbirliğini 200’ün üzerinde protokol ile tesis ettik. Tüm bu olumlu çıktıların yanı sıra özel sektörümüzün de işbirliği ile işbaşı ve mesleki eğitime dahil olan öğretmen sayımızda da kayda değer artışları yakaladık” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da programın ilk gününe katılarak bu projenin önemi ve İSO olarak bu konudaki hedef ve misyonlarını anlattı. Hayatında bu proje kadar kendisini heyecanlandıran başka hiçbir projenin olmadığını söyleyen Bahçıvan eğitimcilere, meslek liselerini yeniden eski saygın ve marka günlerine taşımanın herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi. Bahçıvan şöyle konuştu:

“Bu, bizlerin çocuklarımıza, ülkemizin geleceğine bırakmak zorunda olduğumuz bir miras. Bu sürecin başarısı hepimize bağlı. Sanayiciler olarak bizlerden siz eğitimcilere ve Bakanlık bürokratlarına kadar herkesi bu sürecin başarıya ulaşması için aktif ve canı gönülden çalışmaya davet ediyoruz. Biz bu süreçte bir yanlış yapıyorsak, elimizi taşın altına yeteri kadar koymuyorsak siz bizi uyarın. Sizler eğer isteksiz olursanız biz sizi uyaracağız. Bakanlığımızın da bu konuda ne kadar istekli ve destekleyici olduğunu biliyoruz. Bu süreçte bürokratlar da görevlerini layıkıyla yapacaktır. Bu sürecin başarı ve başarısızlığının bir vebali var. Bu vebalin farkında olalım ve hep birlikte eslek liselerimizi yeniden marka ve ülkemizin nitelikli istihdam yuvaları haline getirelim.”