İSO ve İSGGM, İş Sağlığı ve Güvenliği İçin İş Birliği Yapmanın İlk Adımını Attı

  • Diğer Haberler
is-sagligi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) arasında iş sağlığı ve güvenliği alanında güçlü bir iş birliğinin ilk adımı atıldı. 

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın başkanlığında yapılan toplantıya İSGGM Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra birçok bürokrat da katıldı. Yapılan toplantıda İSO ile İSGGM arasında yapılacak çalışmaların detayları değerlendirildi.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Vehbi Canpolat

Toplantının açılış konuşmasında İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat “İş Sağlığı ve Güvenliği dediğimizde ilk akla gelen işyerleri sanayi tesisleridir. Buradan hareketle ülkemiz sanayisinde bulunduğumuz konumu da göz önünde bulundurarak üzerimize düşeni yerine getirmemiz gerektiği düşüncesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna özel bir başlık açarak bu konuya eğilmeye karar verdik” dedi. Canpolat, bu bağlamda yapacakları çalışmalarda İSGGM ile eşgüdüm içinde çalışmanın ve iş birliğinin önemine dikkat çekti. 

İSGGM Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise İSO ile yapılacak iş birliğinin İş Sağlığı ve Güvenliği alanına önemli katkı sağlayacağını söyleyerek atılan ve atılacak adımlar konusundaki memnuniyetini dile getirdi.


İSGGM Genel Müdürü Cafer Uzunkaya

Yapılan iş birliği ile birlikte kamu tarafında İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, kurumsal yönden ihtiyaç duyulan tüm başlıkları fizibilite ederek çalışma koşullarına ilişkin gerek duyulan teknik bilgi ve farkındalığın sağlanması için İSO ile iş birliği içinde olacak. Yapılan toplantıya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın yanı sıra Genel Müdür Yardımcıları Sedat Yenidünya, Burhanettin Kurt, Furkan Yıldız, Daire Başkanı Meftun Sakallı ile uzmanlar İlknur Çakar, Kadriye Çınar, Merve Ercan Çelenk ve Elif Atasoy Mert katıldı.