İSO Yönetimi Brüksel’de AB Karar Organları İle Temaslarda Bulundu

  • Diğer Haberler
bruksel-organlari-ziyaret-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir, AB karar organları ile temasta bulunmak için Brüksel’i ziyaret etti. İSO heyeti ilk olarak Türkiye AB Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay ile biraraya geldi. Görüşmede Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, AB’nin hedefleri ile Türkiye’nin hedeflerini uyumlaştırmanın önemine değinerek, AR-GE ve inovasyona odaklanılması gerektiğinden bahsetti.

Buluşmada Türkiye’nin bölgesel avantajını kullanarak Batı Balkanlara açılabileceği vurgulanırken Brüksel’de daha önce TOBB, TÜBİTAK, KOSGEB ve TESK tarafından kurulan ve 2016’da kapanmış olan TUR&BO Ofisi yerine bir yapı kurulduğu ve özel sektörün de bu temsilcilikte aktif olarak yer alması gerektiği konuşuldu. STA’larla ilgili yaşanan sorunların dile getirildiği görüşmede Almanya’nın AB Dönem Başkanlığı’nı yürüteceği 2020 ikinci yarısında bu konuda Almanya ile sürekli temas ve ziyaretlerin faydalı olacağı ifade edildi.

Sonrasında Araştırma ve Yenilik Genel Müdürlüğü Uluslararası İşbirlikleri Direktörü Bernhard Fabianek ve Misyonlar Birimi Başkanı Neville Reeve ile buluşan İSO heyetine AB’nin Horizon 2020’den sonra 2021-2027 döneminde uygulayacağı Horizon Europe Programı’nın çerçevesi üzerine bir sunum yapıldı.

Sonrasında COSME (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Rekabet Edebilirliği) Programı Direktörü Natalia Martinez Paramo ve Avrupa İşletmeler Ağı Türkiye Proje Sorumlusu Silvi Serrequi ile görüşen İSO heyeti, EASME Direktörü Julien Guerrier ve Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Hızlandırıcısı Birim Başkanı Cornelius Schmaltz ile gerçekleşen görüşmede İSO çalışmalarından bahsedildi.

İSO heyeti ardından İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve KOBİ’ler Genel Müdürlüğü (DG GROW) Uluslararası ilişkiler Birim Başkanı Iwona Piorko ve Türkiye’den Sorumlu Uluslararası İlişikler Uzmanı Laura Mc Grath ile Yeni AB Komisyonu’nun göreve gelmesiyle yeni politika hedeflerinin ortaya konacağı konusunda görüştü.