İSO Yönetimi İlk Kez Asya Ticari Misyon Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
asya-misyon-temsilcileri-02

İstanbul Sanayi Odası(İSO) Yönetimi, İstanbul’daki Asya Ticari Misyon Temsilcileriyle ilk kez bir araya gelerek ticari ve ekonomik işbirliklerinin artırılmasına yönelik faaliyetleri görüştü. İSO’nun merkez binasında 12 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen akşam yemeği oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Ulvi Orhan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Ata Ceylan’ın ev sahipliğindeki toplantıya, Endonezya Ticaret Müsteşarı Toary Worang, Japonya Ticaret Müşavirliği Konsolosu Shino ITO, Vietnam Ticaret Müşaviri Cuong Le Phu ve Hindistan Ticaretten Sorumlu Konsolos Yardımcısı Amar Singh katıldı.

Türkiye ekonomisi ve İstanbul Sanayi Odası hakkında bilgiler verilen toplantıda; Türkiye’nin halklarıyla köklü dostluk bağlarının bulunduğu bu ülkelerle ilişkilerin gelişmesinin bölgesel barış, istikrar ve işbirliğine de önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Toplantıya katılan ülkelerin, ekonomik güçleri ve büyük nüfusları ile Türkiye için cazip pazarlar olduğunun vurgulandığı toplantıda, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Bu çerçevede farklı ülke iş insanlarının birbirini tanıması için önemli bir platform olan ülke günleri etkinliğinin 9 Mayıs 2016 tarihinde Endonezya için düzenlenmesinin ardından Japonya, Hindistan ve Vietnam ile devam etmesi kararlaştırıldı.