İSO Yönetimi, Moskova’da, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı’yla Görüştü

  • Diğer Haberler
rusya-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Rusya Federasyonu’ndaki yeni dönem ekonomik iş fırsatlarını yerinde incelemek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Moskova’ya gitti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren’in de bulunduğu İSO Yönetimi Moskova’da Rusya Federasyonu Ekonomi Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Gruzdev ile bir araya geldi.

İSO Yönetimi, Moskova’da, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanlığı’yla Görüştü

Görüşmede iki ülke arasındaki sanayi ilişkilerinin daha da geliştirilmesi noktasında nelerin yapılabileceğine ilişkin karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Bu ilişkilerin geliştirilebilmesi için Rusya Federasyonu’nda Türk sanayicilere yönelik bir sanayi bölgesinin kurulmasının da gündeme geldiği toplantıda ayrıca Rusya’da özellikle hangi alanlarda yatırım olanaklarının bulunduğu üzerinde duruldu. Rusya’ya yönelik yatırımlar ile ilgili olarak küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşılıklı olarak deneyimlerinin de paylaşıldığı toplantıda ticari ilişkilerdeki güncel konular ve ticaretin nasıl daha aktifleştirilebileceği konuşuldu.

Görüşmede Rusya Federasyonu Ekonomi Kalkınma Bakanlığı Asya, Latin Amerika, Kuzey Afrika Genel Müdürü Evgeniy Popov ile geçtiğimiz kasım ayında Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki son dönem ekonomik ilişkileri ve yeni fırsatları konuşmak üzere İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret eden Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gashigulli de yer aldı.