İSO’nun Düzenlediği Alacakların Yeniden Yapılandırılması Semineri, İSTOÇ’ta Devam Etti

  • Diğer Haberler
istoc-semineri-02

İstanbul Sanayi Odası’nın öncülük ettiği ve geçtiğimiz ay yürürlüğe giren Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile ilgili seminerlerin ikincisi İSTOÇ’ta yapıldı. İlki hafta başında İstanbul Anadolu Yakası OSB’de yapılan seminere sanayiciler yine yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay, 2013 yılında göreve başlayan İSO Yönetim Kurulu’nun en öncelikli konularından birinin üyelere daha yakın olmak olduğunu söyledi. Bu amaçla Yenibosna ve Ümraniye temsilciliklerinin ardından Tuzla’da da bir hizmet birimi açtıklarını hatırlatan Kemalbay, seminerin amacının sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lar arasında sinerji yaratmak olduğunu dile getirdi.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü İsmail Bilici
İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı
Tahsilat Müdürü İsmail Bilici

Kemalbay’ın konuşmasının ardından İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü İsmail Bilici, Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında sanayicilere sağlanan kolaylıkları anlattı. Bilici, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, muhasebe kayıtlarının düzeltilmesi ve yurt dışı ve yurt içi varlıkların kayıtlara alınması konularında detaylı bilgileri katılımcılara aktardı. Sunumun ardından sanayiciler tarafından gelen sorular Bilici tarafından yanıtlandı.