İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı 6-7-8 Kasım’da Dünya Ticaret Merkezi’nde

  • Diğer Haberler

İstanbul Valiliği, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile Yeşilköy Mah. Atatürk Cad. No:5/5 Bakırköy/ İstanbul adresinde bulunan, Dünya Ticaret Merkezi 9 ve 10 No’lu Fuar Salonlarında “İŞ’TE DOĞRU ADRES’’ sloganıyla bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz İSKİF’2014 İstanbul Kariyer ve İstihdam fuarı, 6 – 7 – 8 Kasım 2014 tarihinde kapılarını açıyor. İSKİF’2014’e tüm sektörlerden seçkin firmalar katılacak olup, fuar süresince alanlarında uzman kişilerce; “Yeni Dünyada, Yeni İş Trendleri”, “İş Dünyasına Hoş Geldiniz”, “Rengini Keşfet İşini Bul”, “Kreatiflik Nasıl Daha Çok Para Kazandırır”, “Hayal Et, Planla, Yaşa”, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Gereklilikleri”, “İnsan Kaynaklarının Hayatımızdaki Yeri”, “Sürdürülebilir Girişimcilik, Girişimciliğin Finans ve Kurumsal Yönetim ile Buluşması “, “Algı Biçimleri ve Davranış Kalıpları” konularında eğitim, seminer, konferans, panel, söyleşi vb. etkinlikler yapılacaktır.

İSKİF’2014 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarının amacı;

İşletmelerin; kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesine, İŞKUR’ un düzenlemiş olduğu mesleki eğitim projelerinden yararlanmasına, yeni işe almış olduğu işgücünün 54 aya kadar varan süreyle 6111 sayılı Kanunla getirilen istihdam teşviklerinden yararlanmasına, işsizliğin azalmasına, istihdamın artmasına ve işyerlerinin nitelikli işgücüyle çalışmasına katkıda bulunmak,

İşsizlerin; Fuara katılan işyerleri ile yüz yüze görüşerek; işyerlerini tanımalarına, istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olmalarına, işe girmelerine, mesleği olmadığı için işe girmekte zorlananların İŞKUR ‘un düzenlediği mesleki eğitim projelerinden yararlanarak nitelik kazanmasına, MEB 'e bağlı teknik ve mesleki eğitim veren okulların 11 ve 12. sınıflarda okuyan orta öğretim öğrencileri ile Üniversitelerde okuyan öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmeleri seçmelerine imkan vermektir.

İSKİF' 2014 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı etkinliği süresince; Fuara katılan kurumların işgücüne yönelik istihdam politikaları (işyerinde uygulanan ücret politikası, çalışanların eğitim seviyeleri ve profilleri, yeni alacakları işgücünün hangi eğitim seviyesinde ve mesleklerden olacağı, kariyer yapma durumları vb.) konularda Fuar alanında oluşturulan etkinlik salonlarında işyerlerini tanıtmalarına olanak sağlanacaktır.

İstanbul Çalışma Ve İş Kurumu
İl Müdürlüğü