İstanbul Sanayi Odası (İSO), Fas'tan Gelen Fez - Meknes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Temsilcilerini Ağırladı

fas-heyeti-ziyaret-02

İstanbul’da 2-3 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’na katılan Fas'tan gelen Fez - Meknes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası heyeti katılımcıları, İstanbul Sanayi Odası’na da bir ziyarette bulundu. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın evsahipliği yaptığı buluşmada İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan da yer aldı.

Toplantıda Fez – Meknes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası İkinci Başkan Vekili El Mehdi Laraqui Hussaini ve Sayman Üyesi Sofia Lebbar bölgelerine ait tarım, tekstil, deri, kimya sanayi ve motorlu taşıtlar konuları başta olmak üzere bölgenin ekonomi ve turizm potansiyeli hakkında bilgilendirme yaptı. Hussaini, Fas’ın özellikle Afrika bölgesine açılan bir kapı olduğunu ve Türk yatırımcılarının bu durumu değerlendirmeleri gerektiğini dile getirdi. Toplantıda ayrıca Türk ve Fas şirketleri arasında yakın işbirliklerinin nasıl geliştirilebileceği, iki ülkenin iş insanları arasındaki köprünün sağlamlaştırılması için karşılıklı olarak atılabilecek adımlar konuşuldu.