İstanbul Sanayi Odası WEB Sitesine Uluslararası Ödül

  • Diğer Haberler
iso-web-odulu-01

www.iso.org.tr, Interactive Media Awards (IMA) tarafından ‘birlik (association)’ kategorisinde 2014’ün en iyi web sitesi seçildi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) web sitesi www.iso.org.tr, Interactive Media Council Inc (IMC) tarafından düzenlenen ve sektörünün en prestijli yarışmaları arasında gösterilen Interactive Media Awards’da (IMA) birlik/dernek kategorisinde 2014’ün en iyi web sitesi seçildi.

Gri Creative imzalı web sitesi modern tasarımı, kapsamlı içeriği, kullanıcı odaklı navigasyonu ve yenilikçi altyapısı ile ödüle layık görüldü. www.iso.org.tr ayrıca, Türkiye’den bu kategoride ödül kazanan ilk web sitesi oldu.

IMA'da verilen en üst düzey ödül olma özelliği taşıyan "Best in Class" planlama, uygulama ve profesyonelliği ortaya koyma noktasında bir gösterge niteliği taşıyor. Tasarım, içerik, kullanılabilirlik, fonksiyonalite ve standartlara uyumluluk kriterleri doğrultusunda en yüksek puanları alan web siteleri bu ödülü kazanabiliyor.

IMA (Interactive Media Awards) nedir?

Web sitesi tasarlama ve geliştirme alanında en yüksek mükemmellik standartlarını ödüllendirmek amacı ile verilen Interactive Media Awards, zor kazanılan ancak sahibine büyük itibar sağlayan bir ödül olarak biliniyor. Her yıl farklı kategorilerde çok sayıda katılımcının web siteleri aracılığı ile yarıştığı yarışmanın jüri üyeleri ise, American Express, Cadbury Schweppes, CNN Money, Conde Nast, Deutsche Bank, Microsoft, New York Times, Ogilvy & Mather, Time Warner, Verizon Business gibi firmaların ilgili yetkililerinden oluşuyor. Yarışma genel olarak, projelerin tüm online iletişim stratejilerini geliştirip tasarım, yazılım ve içerik çalışmalarının değerlendirilmesi üzerine kurgulanıyor. Değerlendirmeler tasarım, içerik, işlevsellik, kullanılabilirlik, web standartları ve çeşitli browserlara uyum kriterleri ele alınarak yapılıyor.