İstanbul Sanayi Odası Yönetimi TİM’in Yeni Başkanı İsmail Gülle’yi Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
tim-ziyareti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığında, aynı zamanda İSO Meclis Üyesi de olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni Başkanı İsmail Gülle ve yeni TİM Yönetimi’ni ziyaret ederek tebrik etti, yeni dönemde başarı dileklerini iletti.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı ile İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Ayhan Saruhan (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Bekir Yelken, Cemal Keleş ve Mustafa Tacir’in de bulunduğu heyeti, TİM Başkan Yardımcıları Salih Zeki Poyraz ve Zeki Kıvanç ile ihracatçı birlik başkanları ile birlikte oldukça sıcak bir şekilde karşılayan TİM Başkanı İsmail Gülle, İSO mensubu olmaktan her zaman büyük onur duyduğunu ve İSO Yönetimi’ni TİM’de ağırlamanın gururunu yaşadığını söyledi.

Sanayicinin ve ekonominin güncel konularının da konuşulduğu ziyarette İSO Başkanı Bahçıvan, üstlendiği görev nedeniyle Gülle’ye hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve başarı diledi. Hep birlikte kurumlar arasında kurulacak güçlü bir iletişim ile Türkiye ve ekonomi için çalışacaklarını aktaran Bahçıvan, her kurumun kaynaklarını ve mesaisini verimli kullanması gerektiği bir dönem yaşadıklarını dile getirdi. İSO olarak dış ticaret üzerine heyecan verici fikirleri olduğunu belirten Bahçıvan, bunları TİM ve DEİK ile nasıl daha geliştirebileceklerinin arayışı içinde olacaklarını ifade etti. Aynı hedef konusunda birlikte hareket etmenin hem insan kaynağı hem de finansman konusunda kurumları rahatlatacağını dile getiren Bahçıvan, bunu bir konsolidasyon içinde yapmaları gerektiğine işaret etti.

Önümüzdeki dönem için gündemlerine almaları gereken en önemli konulardan birinin sanayici ve ihracatçı açısından Türk Eximbank’ın yapısının güçlendirilmesi olduğunu aktaran Bahçıvan, bankanın ihracatçıya daha güçlü bir destek sunabilmesinin yegane yolunun sermaye yapısının güçlendirilmesinden geçtiğini hatırlattı ve TİM ile birlikte bunun üzerinde durmak gerektiğini vurguladı. Bahçıvan, Kalkınma Bankası ile ilgili olarak da “Yeni nesil kalkınma bankacılığı anlayışıyla yapılandırılması noktasında 100 günlük eylem planına alınmış olması beni en çok heyecanlandıran konu oldu. Bu konuda atılacak adımlar sanayiye yeni bir motivasyon ve yatırım şevki getirecektir” dedi. 

TİM Başkanı İsmail Gülle ziyaret sırasında İSO mensubu olarak birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve şu an aslında çalışma arkadaşlarıyla birlikte olduğunu düşündüğünü söyledi. Üretmenin bir değer ama onu ihraç etmenin ayrı bir değer olduğunu kaydeden Gülle, Türkiye’nin ihracatını 200 milyar doların üzerine çıkarması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin artık yeni bir sistemi hayata geçirdiğini hatırlatan Gülle, Türkiye bir refah toplumuna dönüşecekse ihracatçının bu vizyona büyük katkı yapacağını anlattı. Gülle, Birlikte çalışma ve bazı projeleri birlikte götürme noktasında hemfikir olduğunu kaydetti. Gülle, Ticaret Bakanlığı tarafından TİM ile birlikte TOBB, TİM ve KESK’i sürekli bir araya getirerek istişare kurumları olarak kullanacağını söylemesinin kendilerine düşen görevin habercisi olduğunu belirten Gülle, Türkiye için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduklarını kaydetti. Gülle sanayicilere seslenerek, “Burası bizlerin temsil makamı. Burasını işlerinizin ve taleplerinizin kendine yer bulduğu, birlikte güzel şeylerin yapılabileceği bir yer olarak görmenizi istiyorum” dedi.