Kore İstanbul Başkonsolosu Hong Keewon İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

kore-baskonsolos-ziyareti-01

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Keewon, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin artırılması ve var olan potansiyelin daha da güçlü şekilde hayata geçirilmesi konusunda görüş alışverişi yapıldı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, görüşmede son derece iyi olan iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin bugüne kadar ekonomik ilişkileri yeteri kadar yansıtılamamasına değindi ve bunu istenen seviyeye getirmenin yollarının aranarak bulunması gerektiğini söyledi. Bahçıvan, daha önceki İstanbul başkonsolosu ile bu konularda belli bir mesafe aldıklarını ve yeni dönemde bazı projeleri hayata geçirmek gerektiğini söyledi.

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Hong Keewon de iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin potansiyelinin çok altında olduğunun farkında olduklarını ve yeni çalışma döneminde bu potansiyeli hayata geçirebilmek için konsolosluk olarak üzerlerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getireceklerini dile getirdi. AR-GE temelli sanayiye ve teknolojiye dayalı üretim tesislerine sahip Kore Cumhuriyeti sanayici ve iş insanları ile Türk sanayici ve iş insanları arasında hangi ortak platformlarda çalışmalar yapılabileceğinin de konuşulduğu görüşmede, iki kurum arasında bu anlamda daha sıkı bir işbirliği yapılması gereği üzerinde duruldu.