Küba Sanayi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Eloy Alvarez Martinez İSO’yu Ziyaret Etti

kuba-buyukelci-ziyaret-01

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Küba Sanayi Bakanlığı Bakan Birinci Yardımcısı Eloy Alvarez Martinez, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından ağırlanan Martinez’e Küba'nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez ile Küba’nın önde gelen ithalat ve ihracat firmalarının temsilcileri de eşlik etti.

Dünya ve Türkiye’nin gündemi ile ilgili sıcak bir sohbet eşliğinde gerçekleşen ziyarette İSO Başkanı Bahçıvan, Küba heyetine Türkiye ekonomisi ve İstanbul’da sanayinin yapısı ile İSO hakkında bilgi verdi. İSO’nun yönetim merkezi Odakule’de gerçekleşen buluşmada iki ülke arasında ekonomik ilişkiler de değerlendirildi. Potansiyel iş birliği alanları ve bu alanların geliştirilmesi ile ilgili kurumsal olarak yapılabilecekler üzerinde duruldu. Küba ekonomisi ile ilgili yapılabilecek işbirlikleri hakkında Türk iş dünyasının daha yoğun bilgilendirilmesi için geliştirilebilecek projelerin de konuşulduğu ziyarette, bunun için iki kurum arasında iletişimin sürekli ve etkili kılınması konusunda fikir birliğine varıldı.