Küçükçekmeceli Sanayici ve İşadamları İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ksiad-ziyaret-02

Küçükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği (KSİAD) yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret ederek, ilçe ekonomisi hakkında bilgi verdi. KSİAD’lı sanayiciler, yaşadıkları sorunlar ile ilgili çözüm arayışlarında İSO’nun desteğini istedi.

KSİAD heyetini ağırlayan İSO Başkanı Bahçıvan sektörel ve yerel derneklerle iletişimin yönetim olarak en çok önem verdikleri konuların başında geldiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, “Sizlerin mikro birimlerinize hakim olmak, sizlerle sahada yaşadıklarınızı konuşmak bize güç veriyor; makro politikalarımızı oluşturma noktasında bizi besliyor, bize katkı yapıyor. Sonuçta tek bir amaca yönelik çalışıyoruz. O amaç da ülkemize aş yaratmak, iş yaratmak ve üretim yapmak. Bu nedenle göreve geldiğimizden bu yana bölge dernekleri ile sektörel derneklerle sıkı bir iletişim ve iş birliği içinde olmayı önceliklerimiz arasına koyduk.”

KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özen, dernek olarak 2005 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini, güncel üye sayılarının 150 olduğunu, üyeleri arasında sanayiciler ve iş adamları bulunduğu bilgilerini paylaştıktan sonra, Küçükçekmeceli iş insanları olarak bazı sıkıntıları olduğunu ve bu sıkıntıları aşmak için oluşturdukları “Her Şey Küçükçekmece İçin” projesi kapsamında yaptıkları çalışmalarda İSO’yu yanlarında görmek istediklerini söyledi. Özen bu proje ile özellikle ilçelerindeki sanayinin yerleşimi, yetişmiş iş gücü ve ilçenin ekonomisini canlı tutma arayışında olduklarını vurguladı.

Bahçıvan KSİAD yönetiminin mesleki eğitim ve iş gücü noktasındaki destek ve ortak proje geliştirme talebini, bu konudaki İSO’nun çok daha kapsamlı projesi hakkında bilgi vererek yanıtladı. Bir hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile birlikte oluşturdukları “Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” protokolünü anlatan Bahçıvan, bu projenin sadece İstanbul’a değil, mesleki eğitimde tüm Türkiye’ye örnek olacak yeni bir dönem başlatmasını umduklarını vurgulayarak şöyle dedi:

“İki bakanlık ile yaptığımız protokol çerçevesinde, bu projeyi takip edecek bir üst kurul oluşturulacak. Bu kurul projeyi anlatma ve yaygınlaştırma noktasında ciddi bir görev üstlenecek. Ayrıca hayat bulması için neler yapılması gerektiğini de sahada taraflara anlatacak. Böylece sanayinin büyük ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim ile entegrasyon noktasında ciddi bir mesafe almayı hedefliyoruz.”

KSİAD heyeti ziyaret sırasında bölgelerindeki sanayi tesislerinin organize bir sanayi bölgesi oluşturularak taşınması ile ilgili öneri ve desteklerini beklediklerini aktarınca, Bahçıvan, İSO olarak bu konuda yaptıkları çalışmalar, yılbaşında kamuoyuna duyurdukları “İstanbul Sanayi Strateji Belgesi” hakkında bilgi verdi. Sanayinin İstanbul için öneminden söz eden Bahçıvan İstanbul’un ihtiyaç duyduğu yeni OSB’ler ile ilgili ihtiyacı her platformda dile getirdiklerini aktardı. Bahçıvan, İSO olarak son zamanlarda bazı bölgesel derneklerle, o bölgelerde çeşitli konularda eğitim, seminer ve benzeri faaliyetlerde bulunduklarını, bu faaliyetleri Küçükçekmece bölgesinde de yapabileceklerini ifade etti.

KSİAD heyetinde KSİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Karaca, KSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Solaklar ve Ömer Soysal, Hüseyin Kıran ile KSİAD Üyeleri Kenan Çallı ve Ahmet Koparan yer aldı.