Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

macaristan-buyukelci-01

Bir süre önce yeni görevine başlayan Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ve tanışma ziyaretinde bulundu. Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich’in de eşlik ettiği Odakule’deki tanışma ziyaretinde Bahçıvan, yeni görevinde Matis’e başarılar diledi. Büyükelçiye İstanbul Sanayi Odası’nın tanıtıldığı ve İstanbul’daki sanayi yapısı ile ilgili bilgi verildiği ziyarette iki ülke arasındaki güncel ekonomik ilişkilerin konuşuldu. Sahip oldukları coğrafi yakınlığa karşın iki ülke arasındaki ekonomik potansiyelin istenen seviyede olmadığına değinilen sohbette, bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek projelere imza atılması için kurumlar arası çalışmaların başlatılması konusunda fikir birliğine varıldı. Bu bağlamda Mayıs ayında bir ülke günü düzenlenmesi için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.