Ocakta Kurulan Armatür Derneği Yönetimi İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
armatur-dernegi-01

Geçtiğimiz ocak ayında kurulan Armatür Derneği Yönetimi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunarak, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkanlığını, aynı zamanda İSO Meclis Üyesi de olan Gökhan Turhan’ın yaptığı Armatür Derneği heyetinde Başkan Yardımcıları Erman Ayvaz ve Adem Tekneci ile Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Meydancı, Yusuf Kaya, Hakan Şahın ve Kurumsal İletişim Sorumlusu Mehmet Nalbantoğlu yer aldı. Kurumlar arası işbirliği ve İSO ile iletişimi daha güçlü hale getirmek istediklerini söyleyen Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan, böylelikle İSO’nun birikimlerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi. Sektörün güncel konuları ve gerek İstanbul gerekse Türkiye genelinde yarattığı ekosistem hakkında bilgilerin paylaşıldığı görüşmede, armatür üretimindeki ihracat kompozisyonu ve bunun nasıl daha iyi bir noktaya getirilebileceği konuşuldu.

Görüşmede sanayicilerin bir araya gelerek faaliyetlerini daha güçlü bir şekilde ve bir çatı altında duyurmak amacıyla böyle bir derneğin kuruşundan dolayı memnuniyet duyduğunu söyleyen İSO Başkanı Bahçıvan, sektörel derneklerle her zaman yakın bir çalışma içinde olmaya çalıştıklarını çünkü derneklerin sahadaki gözlem ve güncel gelişmelere hakimiyetinden yararlandıklarını belirtti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, yılların birikimlerinin şu ya da bu nedenle devam etmemesinin sanayinin en büyük sorunu olduğunu söyleyerek dernek kuruluşunda görev alan genç kuşakların varlığının sevindirici olduğunu vurguladı. Yeni kuşakların böylelikle bir arada olmanın, birlikte ve paylaşarak iş yapmanın avantajını yaşayacağını dile getiren Bahçıvan, Armatür Derneği’nin bu anlamda çok önemli bir başlangıç olacağını ve ciddi bir başarı ve sinerji yakalayacağını ifade etti.

Sektörün dış pazarlardaki konumu ve gücü konuşulurken, armatür üreticilerini bu alanda artık daha cesur olmaları gerektiğine değinen Bahçıvan, iç pazarın potansiyelinin belli olduğunu ve büyüme noktasında hedefin dış pazarlar olması gerektiğini vurguladı. Dünyanın daha kapalı bir döneme doğru gittiğini belirten Bahçıvan, ticaretin önünü kesme noktasında girişimler olduğunu ancak bunlara takılmamak için şimdiden dış pazarlarda çok iyi bağlantılar içinde olunması gerektiğini anlattı.

Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan da sektörün bugüne kadar kurulmuş bir çatı örgütünün olmamasından hareketle Armatür Derneği’ni kurduklarını söyledi. Bununla bir anlamda ikinci kuşak sanayiciler olarak babalarının hayalini gerçekleştirdiklerini dile getiren Turan, 10 Ocak’ta dernek hüviyetini elde ettiklerini, bugün 22 üyeleri olduğunu ve ilk etapta ihracat, eğitim gibi komiteler kurarak çalışmaları başlattıklarını ifade etti. İSO’nun kendileri için baba ocağı olduğunu vurgulayan Turhan, bu buluşma ile kendilerini anlatmak istediklerini ve önümüzdeki dönemde İSO’nun birikimlerinden yararlanmanın derneklerine çok şey katacağını düşündüklerini ifade etti.