Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
omud-baskan-ziyareti-01

Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) yönetimi, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Görenoğlu başkanlığında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette OMÜD heyetinde Mert Güler (Dunpuck), Levent Deniz (Genel Sekreter), Erkan Soytürk (Modern Karton), Abdullah Arslan (Marmara Kağıt), Naim Kızılkale (Huzur Ambalaj) ve Özkan Cem yer aldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, yabancı ilgisinin en güçlü olduğu sektörlerden birinin ambalaj sektörü olduğunu dikkat çektiği görüşmede, bu ilginin ve sermaye akımının sektörün sahip olduğu kapasiteyi ve potansiyeli gösterdiğini belirtti. Bahçıvan, oluklu mukavva sanayinin büyümeyi en iyi okuyan ve büyüme fırsatlarını en fazla değerlendiren sektörlerin başında geldiğini dile getirdi.

Ambalaj ve lojistik alanındaki sorunlar çözülebilse, enflasyona en azından yüzde 1-2 arasında ciddi bir olumlu katkı yapılabileceğini ifade eden Bahçıvan, özellikle tarımsal ürünlerin ambalaj ve lojistik konusunun çok önemli olduğunu anlattı. Bugün Türkiye’de ana ham maddelerin üretildiği ürünlerle, tüketilen pazarların deniz kıyısında olmasını yönetebilmeleri gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, bu noktada Türkiye’nin deniz yolunu kullanamıyor olmasını kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Bahçıvan, “Lojistik işi halledilebilirse ekonomiye çok büyük bir katkı yapılabilir. Her gün iki hızlı gemi çıksa güneyden ve İstanbul’a gelse, iddia ediyorum enflasyona yüzde 2 olumlu katkı yapmış oluruz” dedi.

Buluşmada OMÜD Başkanı Mehmet Nuri Görenoğlu, 1987 yılında kurulan OMÜD’ün iki yıl sonra Avrupa’daki konfederasyonun üyesi olduğunu söyledi. Bunun sektöre çok ciddi bir ivme kazandırdığını anlatan Görenoğlu, İzmir’de kurulan derneğin bir süre sonra İstanbul’daki kapasitesi göz önüne alınarak İstanbul’a taşındığını açıkladı.

Sektörde iki çeşit ham madde olduğunu anlatan Görenoğlu, birinin geri dönüşüm diğerinin ise birinci ham madde dedikleri ithal ham madde olduğunu aktardı. Yıllık 2 milyon 400 bin ton üretimleri olduğunu ifade eden Görenoğlu, 300 milyon dolarlık bir ithalatları olduğunu ve bu yıl sektörün 9 milyar dolarlık cirosu olduğunu dile getirdi.

Sektörde uluslararası yatırımların ağırlığının söz konusu olduğunu belirten Görenoğlu, Türkiye7ye başta Avusturya olmak üzere birçok ülkenin ciddi yatırımları olduğuna dikkat çekti. Ve yabancı sermayeli şirketlerin yatırımlarının sürdürülebilir kılınması gerektiğini söyledi.