Rusya Tula Bölgesi Üst Düzey Yetkilileri Türk Sanayicilere Yatırım Daveti Yaptı

  • Diğer Haberler
rusya-tula-iso-ziyareti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye ile işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere Türkiye’de temaslarda bulunan Rusya – Tula bölgesi heyetini ağırladı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın ev sahipliğinde Odakule’de gerçekleşen toplantıda Tula heyetinin başkanlığını Tula Bölgesi Vali Yardımcısı Fedorischev Vyacheslav üstlendi.

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran
İSO Başkan Yardımcısı
Adnan Dalgakıran

İSO Başkan Yardımcısı Dalgakıran toplantıda Türkiye ve İstanbul ekonomisi ile İSO’nun çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dalgakıran, iki ülkenin potansiyelinin çok altında ticaret hacmi olduğunu ve işadamlarının potansiyeli yakalamak için daha sıkı işbirliği içerisinde bulunmaları gerektiğine değindi. Bu tür heyetlerin, Rusya bölgesinde yatırım yapmayı düşünen üye firmalarımız için önemli olduğunu, 14 Eylül 2017 tarihinde Rusya ile ticaret hacmimizi güçlendirmek adına, İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonunda “Rusya Ülke Günü “ düzenleneceğini dile getirdi. Ayrıca önümüzdeki aylarda, İstanbul Sanayi Odası olarak Tula bölgesindeki yatırım olanaklarını değerlendirmek üzere işadamlarından oluşan bir heyetin Tula bölgesini ziyaret etmesinin planlandığını vurguladı.

Tula Bölgesi Vali Yardımcısı<br />Fedorischev Vyacheslav
Tula Bölgesi Vali Yardımcısı
Fedorischev Vyacheslav

Toplantıda, Tula Bölgesi Vali Yardımcısı Fedorischev Vyacheslav, İstanbul’daki ilk ziyaretlerini İSO’ya yaptıklarını, Türkiye’den yatırım yapmayı düşünen firmalara Tula bölgesi olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Tula bölgesinin Doing Business verilerine göre Rusya’da 4’üncü yatırım bölgesi olduğunu dile getirdi.

Rusya Tula Bölgesi Üst Düzey Yetkilileri Türk Sanayicilere Yatırım Daveti Yaptı

Toplantıya; Tula Bölgesi Ekonomi Bakanı Lavruhin Grigoriy, Tula Valiliği Dış ilişkiler Daire Başkanı Solomatina Larisa, Tula OSB Genel Temsilcisi Petsko Robert, Rusya Federasyonu İstanbul Konsolos-Müsteşarı Dmitriy Evdokimov, Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Mümessilliği İstanbul Şubesi Aleksandr Bakustin, Tula Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ekaterina Ermolaeva, Tırsan Yönetim Kurulu Üyesi İffet Türkan, Tırsan Kassbohrer Rusya Genel Müdürü Utku Abay, REBTEK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Gündüzpolat ve REBTEK Yönetim Kurulu Üyesi Alena Knezova katılım sağladı.

Rusya Tula Bölgesi Üst Düzey Yetkilileri Türk Sanayicilere Yatırım Daveti Yaptı