Silivrili Sanayiciler, Bölgelerindeki Faaliyetleri İçin İSO’nun Desteğini İstedi

  • Diğer Haberler
silivri-siad-02

Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği (Silivri SİAD) yönetimi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret ederek, Silivri bölgesindeki sanayi ve sanayileşme faaliyetleri hakkında bilgi verdi, yaşadıkları sorunları aktararak bazı etkinlikleri için de İSO’nun desteğini istedi.

Silivri heyetine başkanlık eden Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, öncelikle İSO Başkanı Bahçıvan’a Silivri EXPO’ya verdiği destek için teşekkür etti ve iki yılda bir yaptıkları etkinliğe desteklerinin devamını istedi. Silivri’de özellikle yeni kent planında sanayi bölgelerine olan ihtiyacı her platformda vurguladıklarını, Silivri’nin tarımı, hizmet sektörü ve sanayisiyle bütünsel bir kalkınma modeli olabileceğini dile getiren Kocabaş, bu konuda da özellikle belediye nezdinde yaptıkları girişimleri aktırdı ve İSO’nun yanlarında olmasını beklediklerini dile getirdi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Hakan Kocabaş ve Silivri SİAD’ın yönetim kurulu üyelerinin aktırdıkları bilgileri ve sorunları dinledikten sonra, İSO olarak yerel iş birliklerine, sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerin sıcak tutulmasına ve geliştirilmesine büyük önem verdiklerini, bu anlamda Silivrili sanayicilerin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve ellerinde olan bir çözüm varsa bunu sunmak istediklerini dile getirdi.

Bu noktada özellikle heyetten gelen bazı eğitimlere, uzaklık nedeniyle katılamadıkları sorununu, İSO Başkanı, söz konusu eğitim programlarından birkaçını Silivri’de yaparak çözecekleri sözünü verdi. Sanayicilerin en büyük sorunu olan eğitimli ara eleman sorununun da gündeme geldiği ziyarette bu konuyla ilgili yaşanan problemlerin çözümü noktasında neler yapılabileceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bahçıvan, heyetin aktardığı sanayicinin vize sorununa değinirken de bunun artık Avrupa’nın Türkiye’ye siyasi bir yaklaşımı olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü vurgulayarak, çözüm hakkında konuyu her platformda dile getirerek katkı sunmaya ve siyasileri de bu konuya eğilmeleri için teşvik etmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Bunun yanında sanayinin İstanbul’daki konumuyla ilgili İSO Başkanı şunları söyledi:

“Sanayi adına yerel örgütlenmeler ne kadar güçlü olursa, İstanbul sanayisi de o kadar güçlü olacaktır. Bu nedenle bölgesel iş birliklerine büyük önem veriyoruz ve bu tür ziyaretleri, iş birliklerinin geliştirilmesini çok anlamlı buluyoruz. Bugün sanayisiz bir İstanbul’un fanteziden öteye gitmeyeceğini, Silivri’de her geçen yıl biraz daha gelişen sanayi faaliyetlerinden de anlıyoruz. Fakat bu sanayi faaliyetleri gerçekleşirken ve oluşurken, geçmişin hataları tekrarlanmamalı. Sanayinin teknoloji ve katma değer üretimine dayalı yeni bir hikayesi yazılmalı. Bu konuları karşılıklı istişare ediyor olmayı önemsiyoruz.”

Silivri SİAD heyetinde şu isimler yer aldı:

İSO Meclis Üyesi Ülkü Büyükgönenç, Adnan Deniz (Silivri SİAD Genel Sekreter), Silivri SİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Osman Mertöz, Mürsel Serter, Tülay İlgen, Mustafa Yazıcı ile Silivrili sanayiciler Vacip Saruhan, Aydın Aydınlıyurt, Mehmet Haseski ve Silivri Belediyesi yöneticileri Önder Çolak, Orhan Opçin.