Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
sri-lanka-elcisi-ziyaret-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), iki ülkenin ticari ilişkilerini değerlendirmek üzere Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen’i ağırladı. İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın ev sahipliğinde Odakule’de gerçekleşen ziyarette, Büyükelçi Hassen’e Sri Lanka Ticaret Müsteşarı Yoshitha Jayasuriya ile Ticaret Koordinatörü Mehmet Emin Berk de eşlik etti.

İSO Başkan Yardımcısı Özhamaratlı Türkiye ve İstanbul ekonomisi ile İSO’nun çalışmaları hakkında Büyükelçi Hassen’e bilgi verdi. Osmanlı zamanında Sri Lanka’da ticari konsolosluğunun bulunduğunu, bu bağlamda iki ülke arasındaki tarihi ve ticari ilişkilerin yoğunluğunu hatırlatan Özhamaratlı, bugün iki ülke arasındaki ticaret hacminin çok az olduğuna ve bunun geliştirilmesi gereğine değindi.

Sri Lanka Büyükelçisi Hassen de ülkelerinin en önemli kaynaklarından birisinin turizm olduğunu, ayrıca serbest bölgelerde Türk firmaların Sri Lankalı firmalar ile beraber ortak üretim yapabileceğine değindi. Hassen THY’nin Sri Lanka’ya direk uçuşunun olmasının iki ülke arasındaki iş hacminin artmasına faydalı olacağını belirtti.

Toplantıda iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek projeler üzerinde duruldu ve karşılıklı iletişimin geliştirilmesi vurgulandı.