TOBB’DAN, FİRMALARA 6 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE “NEFES KREDİSİ” İMKANI

  • Diğer Haberler
tobb-nefes-kredisi-03

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. TOBB ve aralarında İstanbul Sanayi Odası’nın da bulunduğu 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak.

Kredi’de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL’lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce ‘finansmanda inovasyon’ ifadesini kullandığı projeyi İstanbul Sanayi Odası (İSO) üyelerini şu duyuru ile bilgilendirdi:

“Koronavirüs salgınının işletmelerimiz nezdinde oluşturduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bünyesinde faaliyet gösteren 365 Oda ve Borsa ile birlikte “TOBB Nefes Kredisi”ni devreye almış olup bu kapsamda firmalara uygun koşullarda kredi imkânı sağlanacaktır. Odamızın söz konusu krediye yaptığı katkı ile üyelerimiz için oluşturulan kredi hacmi ise 50 Milyon TL’dir.

0-3 milyon TL arasında ciroya sahip firmalarca azami 50.000 TL, 3-25 milyon TL arasında ciroya sahip olan firmalarca azami 100.000 TL olarak kullanılabilecek kredinin aylık brüt faiz oranı % 7,5 olacak olup ödemesi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında 12 ay eşit taksitte olacak şekildedir.

Krediden yararlanmak isteyen üyelerimizin bugünden itibaren, Odamızdan alacakları “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibareli faaliyet belgesi ile birlikte DENİZBANK Şubelerine başvurmaları gerekmektedir.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”