TÜRK EXİMBANK İHRACATÇILARIN STOK FİNANSMANI İHTİYAÇLARINA YÖNELİK YENİ BİR DESTEK PAKETİ AÇIKLADI

  • Diğer Haberler
eximban-ihracat-01

Türk Eximbank tarafından ihracatçılara stok finansmanı ihtiyaçlarına yönelik "Stok Finansman Destek Paketi" adı altında yeni bir destek uygulaması başlattı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) konuyla ilgili olarak sanayicilere şu duyuruyu yaptı:

“Türk Eximbank tarafından yapılan "Stok Finansman Destek Paketi" başlıklı duyuruda, mevcut koşullarda sipariş iptalleri ve talep düşüşü nedeniyle stoklarını satamayarak taşımak zorunda kalan ihracatçılarımıza, stok finansmanı ihtiyaçlarına yönelik 1 yıl vadeli Türk Lirası Reeskont Kredisi kullanım imkanı tanındığı belirtilmektedir. Türk Eximbank TL Reeskont Kredilerinde uygulama değişikliğine gidilmiş olup bu kapsamda;

  • Banka teminatının yanı sıra KGF PGS kefaleti ile de kredi kullandırımlarına başlanmıştır.
  • 360 gün vadeli krediler için faiz oranı yıllık önce %7.75 son olarak %7,25'e, KGF komisyon oranı önce %0,50 son olarak %0,45'e düşürülmüştür.
  • Mevcut koşullarda stoklarını sipariş iptalleri ve talep düşüşü nedeniyle satamayarak taşımak zorunda kalan yararlanıcıların stok finansmanı amacına yönelik olan kredi KGF teminatı ile kullandırmaktadır. Firmaların bilançolarındaki 31.12.2019 ile 31.03.2020 tarihleri arasındaki stok artışları esas alınmakta ve kredi, ilgili tarihler arasındaki stok alım belgelerinin ibrazı halinde kullandırılmaktadır.

Detaylı bilgi edinmek için www.eximbank.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.”

Kredi Garanti Fonu şartları, kefalet limiti ve diğer detaylara bağlantıdan ulaşabilirsiniz.