Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha’dan İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
ukrayna-buyukelci-ziyaret-01

Türkiye’deki görevine yeni başlayan ve İstanbul’a ilk resmi seyahatini gerçekleştiren Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a tanışma ve nezaket ziyaretinde bulundu.

İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen görüşmede Türk iş dünyasının Ukrayna ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, 2017 yılının Türkiye-Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerinin 25.yılı olduğunu ve bu yılın iki ülke arasında ekonomik ilişkiler açısından bir atılım yılı olacağını vurguladı.

Büyükelçi Andrii Sybiha’nın ziyaretinde ekonomik ilişkilerin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerinde duruldu. İki ülke arasında tekstil, savunma, gıda ve tarım gibi sektörlerde önemli ticari ve teknolojik işbirliği potansiyelinin olduğu ve bu potansiyelin hareket geçirilmesi gerektiği dile getirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yıllardır barış ve dostluk içinde yaşayan iki ülkenin geleceğe yönelik önemli projeleri olduğunu ve birlikte önemli işbirliklerini hayata geçirebileceklerine vurgu yaptı. İSO ile Ukrayna Büyükelçiliği arasında, iki ülke ekonomik ilişkilerine daha fazla katkı sunabilmek için önümüzdeki dönemin daha aktif bir iletişim içinde geçirilmesinin önemine değinildi.