Ürün Güvenliği Kapsamında, CE İşareti İle İlgili Güncel Uygulamalar Semineri Yapıldı

ce-semineri-02

Küresel çapta sürdürülebilir rekabet gücü açısından büyük önem taşıyan CE işareti ile ilgili güncel bilgi ve uygulamaların değerlendirildiği “Ürün Güvenliği Kapsamında CE İşareti Uygulamaları” konulu seminer 25 Nisan 2016 tarihinde Odakule’de düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede yaptı.

Uluslararası pazarlarda giderek ağırlaşan rekabet şartları, teknik düzenlemelere ve dolayısıyla standartlara uygun üretimi her zamankinden daha da önemli hale getirdi. Güvenli ürün üretmenin yegane yolu, ürünlerin ilgili teknik düzenlemesine ve standartlarına uygun olarak üretilmesinden geçiyor. Bu bağlamda, ürün güvenliğini temsil eden bir uygunluk işareti olan, küresel çapta sürdürülebilir rekabet gücü açısından büyük önem taşıyan CE işareti ile ilgili güncel bilgi ve uygulamaların değerlendirilmesi, yaşanan sorunların dile getirilmesi ve çözüm aranması amacıyla üyelerimize yönelik olarak 25 Nisan 2016 tarihinde Odakule’de “Ürün Güvenliği Kapsamında CE İşareti Uygulamaları” konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede
İstanbul Sanayi Odası
Meclis Başkan Yardımcısı
Hasan Büyükdede

İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede tarafından açılışı yapılan ve yönetilen seminere, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nden Erol Ferhat, Ekonomi Bakanlığı Uzmanlarından Kaan Köktürk, Türk Standardları Enstitüsü’nden Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Taşan, Uluslarası Muayene Gözetim Grup Başkanı Ebubekir Temiz, Makine, Yapı Labarotuvarları Grup Başkanı Selahaddin Polat, İstanbul Belgelendirme Müdürü Ahmet Nusi Kartal, Makine Mühendisi Asil Bilgen ve Kiwa Meyer Belgelendirme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Yücel konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde yapılan sunumlar çerçevesinde; CE ve Piyasa Gözetim ve Denetimi mevzuatları kapsamında yapılan düzenlemeler ile bu düzenlemelerin sanayicilere getirdiği yükümlükler, sorumluluklar ve yapılan denetimlerin içeriğine yönelik güncel ve detaylı bilgilendirme yapıldı.

Sunumlar sonrası gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde toplantıya katılım sağlayan sanayicilerimizden gelen yaşadıkları sorunlara ilişkin sorular ilgili Bakanlık ve Kurum temsilcileri tarafından detaylı olarak cevaplandı.