Van Ticaret ve Sanayi Odası İSO Yönetimini Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
van-odasi-ziyaret-01

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetimi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. VANTSO Meclis Başkanı M. Yasin Ertürk ve VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile birlikte oda yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyeti, İSO Odakule merkez binasında ağırlayan Erdal Bahçıvan, VANTSO yönetimine hitaben kendilerini İSO’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir de iştirak etti. 

VANTSO İSO Yönetimini Zİyaret Etti

VANTSO Başkanı Necdet Takva İSO’nun enerjisini ve sinerjisini Van’a taşımak için İSO’ya geldiklerini belirterek İstanbul sanayisinin Van’a dokunmasını sağlamak istediklerini vurguladı. Takva, Van’ın nüfusunun deprem öncesinde 950 bin olduğunu ancak bugün 1 milyon 200 bine yaklaşan bir nüfusa ulaştıklarını aktararak bunun da kentte sıkıntı yarattığını anlattı. Coğrafi olarak Türkiye’nin 5. büyük kenti olduklarını aktaran Takva, kentin ekonomisi ve sosyal yapısı hakkında detaylı bilgi verdi. Takva bir bütün olarak Anadolu’nun tüm kentleriyle bütüncül bir kalkınma içinde olmak istediklerini söyledi. Ayrıca bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarından söz eden VANTSO Başkanı Necdet Takva, İstanbul’un bilgisine, deneyimine ve kültürüne ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi. 

VANTSO İSO Yönetimini Zİyaret Etti

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantıda İstanbul’un ekonomik anlamda Türkiye’nin birçok ilinin örnek alması gereken bir kent olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin Anadolu’nda yaşanan ve İstanbul’un da artık altından kalkamayacağı bu göçü durdurması gerekiyor. Bunun önüne ancak iş dünyasının yaratacağı iş, aş ve huzurla geçilebilir. Sözünü ettiğim bu huzurun yaratılabilmesi sadece birlikte kalacaksak bir anlamı olabilir. Elbette birbirimizi anlamamız ve birbirimize dokunmamız gerekiyor. Türkiye’nin sorunları siyasetin dokunarak çözeceği kadar küçük değil.” Anlamlı işbirlikleri ve anlamlı değer hedeflerinin beraber olunursa oluşturulabileceğini dile getiren İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, bunun bölge halkına, siyasetine de örnek olacak şekilde gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

VANTSO İSO Yönetimini Zİyaret Etti