Anadolu’daki Ticaret ve Sanayi Odaları 13. Sanayi Kongresi Hazırlığı İçin İSO’da Buluştu

  • Etkinlikler
sanayi-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 13. Sanayi Kongresi öncesinde iş birliği yaptığı Anadolu’daki sanayi ve ticaret odaları ile bir araya geldi. 13 Temmuz 2015 tarihinde İSO’nun Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleştirilen ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, TOBB temsilcileri ile Anadolu’nun çeşitli kentlerinden gelen ticaret ve sanayi odaları temsilcileri katıldı. Toplantıda katılımcılar 8 Ekim 2015’te düzenlenecek Sanayi Kongresi hakkındaki görüşlerini ve önerilerini paylaşma imkanı buldu.

13. Sanayi Kongresi'ne katkıda bulunmak amacıyla İstanbul'a gelen katılımcılara teşekkür eden İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, Türkiye ekonomisinin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümesinin sanayi odaklı olması gerektiğinden hareketle, bu yıl önceki yıllardan farklı konseptte bir sanayi kongresi düzenleyeceklerinin altını çizdi. Dalgakıran, “Kongrede sanayide vasatlıktan çıkış yollarını, Anadolu’daki sanayi odalarımızın da katkısıyla iş insanlarından gençlere, girişimcilerden bilim insanlarına kadar geniş bir yelpazeden katılımcılarla tartışacağız” diye konuştu. Daha sonra 8 Ekim'de düzenlenecek olan 13. Sanayi Kongresi'nin içeriği ve programı hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Kongrenin daha verimli geçmesi için karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. İSO sanayi kongresi hazırlama komitesi tarafından katılımcı ticaret ve sanayi odalarından kongreye nasıl bir katkı yapabileceklerine ilişkin beklentiler aktarıldı.

Toplantıya İSO Başkan Danışmanı Sabahattin Şen, İSO Genel Sekreteri Melek Us, İSO Danışmanı Zülfü Dicleli, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Aydın Sanayi Odası Genel Sekreteri Kerem Öden, Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf İzzettin İymen, Kocaeli Sanayi Odası Kalite ve Çevre Uzmanı Aynur Hacıfettahoğlu, Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman, Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ayşen Şahin, Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Sedat Taşkazan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mutlu Türkoğlu, Ankara Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Baran, Eskişehir Sanayi Odası Genel Sekreteri Yunus Emre Heper, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Adil Levent Baş, TOBB Daire Başkanı Fatih Soysal, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Ozan Acar katıldı.